Zabranje okupljanja koje su u većoj meri i dalje na snazi od marta ove godine, zbog epidemije korona virusa, nepovoljno utiču na delatnosti vezane za venčanja i druge proslave.

Bečejka Agota Lauc od 2017. godine kućni budžet popunjava izradom ukrasa za kosu koje mahom kupuju buduće mlade, deveruše, maturantkinje… Njene rukotvorine se mogu kupiti i u dva salona venčanica sa kojima sarađuje, a donedavno su stizale i na adrese širom Srbije i regiona, pa i Mađarske, Nemačke.

U salonu venčanica Just married u Bačkom Petrovom Selu za više od deceniju poslovanja ne pamte ovako lošu situaciju. Mušterije u salon sada, umesto da probaju i kupe, odnosno rezervišu haljine i odela, dolaze da ih otkažu ili produže rezervaciju za narednu godinu. Vlasnica salona Aniko Šivo kaže da zimus dizajnirana kolekcija nije izašla iz salona. Kako posao ove godine slabo ide, moraće se naći alternativa – specifično ukrašavanje odela i haljina za svečane prilike, skromnijeg obima.

Foto studiji su takođe na svojoj koži osetili posledice epidemije korona virusa. Fotografisanje i snimanje svadbi, krštenja i rođendana, čemu je sezona od proleća do kasne jeseni, sada ne donosi zaradu, pa je i tome trebalo naći alternativu i očuvati radna mesta.

Posledice, osim naših sagovornika, trpe i restorani i mesta za proslave. Svi oni se nadaju vremenima kakva pamte.

 

Sadržaj je kreiran u okviru projekta „Vladavina prava pod lupom: Ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej” koji je sufinansiran iz budžeta opštine Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име