Kilino Stojkov | Jabu C. Pereira
Kilino Stojkov | Jabu C. Pereira

Mladi aktivista za ljudska prava Kilino Stojkov iz Novog Miloševa idejni je tvorac pobedničkog projekta na ovogodišnjoj Akademiji omladinskog preduzetništva.

Reč je o projektu „Connect Clean Roma Group“ koji se fokusira na ideju o osnivanju socijalnog preduzeća, koje podrazumeva otvaranje samouslužne auto-perionice u Novom Miloševu.

– Moja ideja socijalnog biznisa mogla bi da pomogne unapređenju položaja marginalizovanih društvenih grupa putem edukativnih radionica i ekoloških akcija, a sve sa ciljem razvoja lokalne zajednice u opštini Novi Bečej, kaže Kilino Stojkov, dugogodišnji mladi aktivista u oblasti društvenih projekata, kako na lokalnom, državnom, tako i na međunarodnom nivou.

Zamisao projekta jeste da se sve pomenute aktivnosti finansiraju upravo sredstvima koja se ostvare putem samouslužne auto – perionice, što ovo preduzeće u svakom smislu te reči čini socijalnim, a sama dalja ulaganja imaju potpuno održivu strukturu.

Trenutno je u toku prikupljanje potrebnih sredstava kako bi se posao pokrenuo, dok je plan da auto – perionica počne rad do juna naredne godine.

Sve ove aktivnosti sprovede su u okviru Udruženja za prosperitet Roma Novi Bečej koje se već šest godina bavi različitim društvenim projektima.

 

 

Sadržaj je kreiran u okviru projekta „Javni interes u žiži – Ka kvalitetnijem informisanju građana opštine Novi Bečej“ koji je sufinansiran iz budžeta opštine Novi Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име