Saobraćaj u Dositejevoj ulici u centru Bečeja od juče se obavlja jednosmerno, u smeru od ulice Gerberovih do Trga Čilag, na osnovu projekta Saobraćajno tehničkog uređenja zona škola u opštini Bečej koji je izradila beogradska firma Biro ing d.o.o. Radove po nalogu i nadzoru Direkcije za izgradnju Bečej izvodi firma „Model 5“ iz Beograda, a ceo projekat vredan je oko 1,35 miliona dinara. Novac je obezbeđen od Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova (80 odsto) i budžeta opštine Bečej (20 procenata).

 

– Zbog sadašnjeg stanja puta i njegovog kvaliteta logično rešenje je bilo da se saobraćaj u ulici promeni u jednosmeran, dok se ne steknu finansijski povoljni uslovi da se ona kompletno rekonstruiše na potrebnu širinu za dvosmerni saobraćaj. Ovakvim rešenjem povećava se i bezbednost saobraćaja u zoni dve škole – rekao je dipl. ing. saobraćaja Zoran Dragin, u Direkciji za izgradnju Bečej zadužen za održavanje puteva i dodao sledeće:

– Sa predstavnicima policije smo razgovarali i dogovorili se da oni, kao i mediji, u jednom periodu obaveštavaju učesnike u saobraćaju o promeni režima u toj ulici, a da posle počnu sa kažnjavanjem. Inače, u Dositejevoj ulici je postavljena vertikalna saobraćajna signalizacija kao i tri nova prinudna usporivača saobraćaja (ležeći policajci). Uskoro će biti postavljen i znak 3-6 sa ugrađenim led diodama za isticanje siluete pešaka na prelazu (obeležen pešački prelaz) i biće postavljena horizontalna signalizacija u zoni škola u ovoj ulici.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име