Foto: Pixabay
Kako kaže, posredno, njihova smena ima veze sa nepoštovanjem epidemioloških mera, ali nije samo to bio razlog.
-Nećemo tolerisati ni najmanje kršenje mera. Nema opuštanja. Učenici treba da budu odgovorni, nastavnici još više, a direktori najviše, jer je na njima najveća odgovornost, naveo je Šarčević, povodom navoda da srednjoškolci ne nose maske i da to predstavlja veliki rizik od zaraze.
Ministar je rekao da i on sam svakodnevno dobija snimke na kojima se vide đaci, pa i nastavnici bez maski i upozorava da će reagovati na svaki takav slučaj. Ističe da su juče održani sastanci direktora u mnogim školskim upravama, a u ostalima će se održati u ponedeljak, kada kreće i pojačani nadzor prosvetne inspekcije.
-Prosveta je veliki sistem i ako bi se jedan odsto nastavnika opustio i kršio mere, to bi bilo 1.300 nastavnika. Ako bi to činilo jedan odsto učenika, imali bismo 8.500 nedisciplinovanih, što je ogroman epidemiološki rizik. Koristiću sve zakonske mogućnosti da to ne dozvolim. Ne želim da zbog neodgovorne manjine senka padne na ogromnu većinu koja savesno radi svoj posao, istakao je Šarčević, prenosi Blic.
Epidemiolog Predrag Kon izjavio je, prenose Novosti, da bi korona mogla da eksplodira u srednjim školama, gde se učenici ne pridržavaju obaveze nošenja maski.
Aleksandar Markov, predsednik Foruma beogradskih gimnazija, priznaje da problem sa nošenjem maski postoji, ali i dodaje da je Forum upozoravao da će biti problema u primeni preporučenih mera.
-Na odmorima deca ne nose maske i ne drže distancu. Ima i profesora kojima je teško da se pomire sa stalnim nošenjem maski, kaže Markov.
Autor: Blic, Novosti

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име