Na sastanku (2. april) članova Aktiva direktora bečejskih osnovnih i srednjih škola sa Vukom Radojevićem, predsednikom opštine Bečej i Andreom Galgo Ferenci, članicom Opštinskog veća za obrazovanje, kulturu i civilne organizacije, utvrđeni su prioriteti u finansiranju tih ustanova.

 

Zajednički zaključak je da je lokalna samouprava u prošloj godini investirala u školstvo investirala, kako su rekli, značajna sredstva, 5.525.184 dinara u osnovne i 747.297 u srednje škole.

– Lane je u budžetu bilo za oko 50 miliona dinara manje transfernih sredstava od viših nivoa vlasti nego što je to bilo 2012. godine. Ove godine će toga biti manje za oko 55 miliona dinara nego prošle i to su surove činjenice. U isto vreme zahtevi korisnika rastu i zbog toga je bilo neophodno usaglasiti prioritete prema kojima će se, posle rebalansa, raditi do kraja godine. Dakle, moramo se svi ponašati maksimalno racionalno – rekao je Radojević posle sastanka u maloj sali Gradske kuće i dodao je bilo govora i o razvoju zajednice te su direktori bečejskih osnovnih i srednjih škola uvideli neophodnost ulaganja u infrastrukturu Industrijske zone, dovođenje investitora i otvaranje novih radnih mesta što je prioritet lokalne samouprave.

– Ako smo do sada već investirali u energetske potencijale, struju i gas, zatim kanalizaciju, to je i investicija u potencijalna radna mesta – konstatovao je Radojević.

Aktuelno izmeštanje autobuske stanice Izmeštanje autobuske stanice iz centra Bečeja na drugu lokaciju i strateška višegodišnja saradnja sa Bečejprevozom bile su teme sastanka Vuka Radojevića, predsednika opštine Bečej sa Dušanom Đurovićem, vlasnikom i Bojanom Đurovićem, direktorom Bečejprevoza. Za ovu investiciju ima više zainteresovanih, a sve će biti mnogo jasnije tokom godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име