Vuk Radojević, predsednik opštine Bečej i načelnik Školske uprave Novi Sad Petar Viđikant prisustvovali su juče, (28. oktobar) u bečejskoj Gimnaziji, sastanku Aktiva direktora.

 

Oni su još jednom izrazili zadovoljstvo zbog najviših ocena za rad koje su pre nekoliko meseci dobile Gimnazija i Ekonomsko trgovinska škola tokom eksterne evaluacije, ali i u razgovoru sa direktorima svih škola u opštini otvorili niz tema (formiranje novih smerova, problemi sa tehnološkim viškovima, način realizacije nastave i ostale tekuće stvari).

– Opština Bečej je jedna od najorganizovanijih opština na teritoriji Školske uprave Novi Sad, a kada to kažem mislim na 19 opština Južnobačkog okruga plus deo Srema. Volim da dođem u Bečej, a prisustvovaću i nastavničkom veću Gimnazije, gde ću još jednom pohvaliti rad kolektiva škole, jer oni to apsolutno zaslužuju. Do sada je ocenjeno više od 80 škola, a svega njih 14 je dobilo najvišu ocenu. Od tog broja četiri su srednje škole, a dve su iz Bečeja. Gimnazija i Ekonomsko trgovinska škola. To je izuzetan uspeh i treba ga pohvaliti na pravi način. Prisustvovao sam i sastanku Aktiva direktora u Bečeju i sa kolegama otvorio niz pitanja, rekao je Viđikant. Tokom sastanka sa direktorima škola Vuk Radojević je pokrenuo inicijativu da se u jednu od škola zaposli licencirana osoba za proces javnih nabavki koja bi radila za sve škole u Bečeju, a po istom princiu i lice za bezbednost, što je naišlo na odobravanje direktora škola, ali i načelnika Školske uprave Novi Sad.

– Zadovoljstvo mi je da sam načelnik školske uprave u kojoj barem jedan predsednik opštine ima inicijativu i dobru komunikaciju sa Aktivom direktora kao što je to slučaj u opštini Bečej, uprkos lošim ekonomskim uslovima u kojima se nalazimo. Takvi predsednici opština su izuzetno retki, barem kada govorim o njih 19 iz Južnobačkog i Sremskog okruga, zbog toga mi je zadovoljstvo još veće da mogu da pomognem. Volim da dođem u opštinu Bečej i vidim da, uprkos nepovoljnim uslovima, rad i kvalitet rada u opštini i školama konstantno ide napred, naveo je načelnik Školske uprave Viđikant.

 

Izvor: Opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име