becej centar 50

I u ovoj godini opština Bečej će sufinansirati programe zapošljavanja kako bi, koliko-toliko ublažila nezaposlenost koja je trenutno oko dvanaest odsto.

Za tridesetak od 5100 nezaposlenih stanovnika Bečeja opštinski Savet za zapošljavanje izradio je plan zapošljavanja tridesetak lica koji traže posao preko Nacionalne službe za zapošljavanje. Pomoć je predviđena za četiri kategorije nezaposlenih.

Tamara Ivanivišević, predsednica Saveta za zapošljavanje opštine Bečej kaže da će pre svega samozapošljavanje za devet lica, otvaranje i opremanje 11 radnih mesta, radno angažovanje na javnim radovima pet i otvaranje šest pripravničkih mesta. Ukupno bi na ovaj način, kaže, trebalo da bude radno angažovano 31 lice.

Samozapošljavanje i opremanje novih radnih mesta Opština će sufinansirati sa Republikom dok će za javne radove i zapošljavanje pripravnika partnera imati u Vladi Vojvodine. Lokalna samouprava je za ovo obezbedila tri miliona dinara i sada su na potezu Nacionalna i Pokrajinska služba za zapošljavanje.

– To je sufinansiranje gde opština daje 51 a Nacionalna ili Pokrajinska služba za zapošljavanje dotiraju ostatak, objašnjava Andor Kormanjoš, savetnik u NSZ, filijala Bečej.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име