Multifunkcionalni turistički kiosk koji je ovih dana postavljen u novobečejskom parku predstavljen je danas široj javnosti na svečanosti povodom završetka projekta koji finansira Ministarstvo turizma, a tiče se promocije Specijalnog rezervata prirode Slano Kopovo.

U sklopu projekta u parku je montiran najmoderniji panel osetljiv na dodir, koji sadrži prezentacije o rezervatu i opštini, na srpskom, mađarskom i engleskom jeziku.

-Radi se o značajnom projektu koji se odnosi, pre svega, na promociju i povećanje bezbednosti lokaliteta Slano Kopovo. Implementirana je najsavremenija tehnologija koja obuhvata kamere visoke rezolucije na samom Slanom Kopovu, koje u realnom vremenu šalju video snimak na internet, tako da ljudi širom sveta mogu da prate bez uznemiravanja i prilaženja vodenoj površini sve ono što je zanimljivo videti na ovom lokalitetu, kao što su npr. hiljade ždralova. Na taj način povećavamo vidljivost ovog lokaliteta, što je osnova i da se poveća broj posetilaca, rekao je Matija Kovač, zamenik predsednika opštine Novi Bečej.

Putem bežične veze kamere sa Slanog Kopova biće povezane sa video uređajima u centru grada, a kontrolna soba će biti smeštena u Lovačkom domu, gde će biolog i lovočuvari moći da putem najsavremenije tehnologije prate sve nepravilnosti i da na vreme reaguju.

Silvija Šimončik, stručni saradnik na SRP Slano Kopovo, kaže da je Lovačko udruženje kao upravljač rezervata krajnji korisnik ovog projekta.

-U promociji turističkih potencijala i vrednosti opštine Novi Bečej, jedna od destinacija koje se promovišu jeste i Slano Kopovo. To nam dosta znači u smislu bolje vidljivosti rezervata i dostupnosti većem broju ljudi, najpre zbog informativnog kioska koji je postavljen u parku. Ovaj sistem nam je značajan i iz bezbedonosnih razloga, jer premotavanjem snimaka možemo da utvrdimo da li je i do kojih nepravilnosti došlo, navodi Silvija Šimončik.

U narednom periodu na internetu će biti dostupan i zvaničan link sa video snimkom sa pomenutih kamera, pomoću kojeg će se u vrlo kvalitetnoj rezoluciji moći videti šta se trenutno dešava na površini SRP Slano Kopovo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име