Najvažnije scene u novom filmu čuvenog reditelja Slobodana Šijana „Budi Bog s nama“ snimaju se u Bečeju, a tim je povodom danas kod Fantasta organizovana konferencija za novinare.

Do sada je u Beogradu i Pančevu snimljeno 30 minuta povratničkog ostvarenja reditelja kultnih filmova jugoslovenske kinematografije „Ko to tamo peva”, Maratonci trče počasni krug” i „Davitelj protiv davitelja”. U Bečeju se kadrovi snimaju na tri lokacije, u dvorcu Bogdana Dunđerskog, zgradi opštine i u jednoj privatnoj kući.

Reč je o priči o legendarnom srpskom filmskom reditelju i jednom od osnivača zenitizma Bošku Tokinu (čiji lik tumači Miloš Biković) i snimanju prvog avangardnog filma na ovim prostorima pod nazivom „Budi Bog s nama“. Kroz sudbinu glavnog junaka upoznajemo Beograd iz zlatnog doba 20-tih godina prošlog veka, Beograd avangarde, dadaizma, futurizma, zenitizma, ali i džeza i čarlstona; automobilizma, Beograd koji je tada smatran Parizom na Balkanu.

Uloge u filmu tumače poznati glumci iz Srbije i regiona: Miloš Biković, Goran Bogdan, Sloboda Mićalović, Nebojša Dugalić, Jovana Stojiljković, Andrija Milošević, Sergej Trifunović, Marko Janketić, Nikola Rakočević, Viktor Savić, Miloš Samolov, Nenad Okanović, Milutin Milošević, Denis Murić, Marko Todorović, Bojan Navojec, Aleksandar Balmazović, Inja Zalta, Anastasia Everall, Mirko Vlahović i mnogi drugi.

Film nastaje kao zvanična koprodukcija čak sedam zemalja: Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Češke, Slovenije, Bugarske i Rumunije.

U Bečeju je snimanju važnog dela filma prethodio kasting za statiste i plesače. Pored najvažnijeg evropskog filmskog fonda Media Creative Europe, kao i Filmskog centra Srbija, Ministarstva kulture Republike Srbije, Grada Beograda, Telekoma Srbije i podržala je i opština Bečej.

„Budi Bog s nama“ producira Marko Paljić iz kuće Gargantua Films (Mali Budo, Jesen samuraja, Čarlston za Ognjenku, Žućko – Priča o Radivoju Koraća, Mališan…), u izvršnoj produkciji Jordanča Petkovskog, a koproducent je Archangel Studio Miloša Bikovića (Južni vetar I i II, Balkanska međa, Hotel Beograd).

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име