S lanjskog kasačkog dana u Bečeju | Foto: Vlastimir Jankov
S lanjskog kasačkog dana u Bečeju | Foto: Vlastimir Jankov

Konjički klub Potisje iz Bečeja uključuje se u obeleževanje Dana opštine kasačkim danom na hipodomu kraj Radarske stanice. Bez obzira na tropske vrućine, bečejski konjari očekuju da će se u subotu po podne okupiti zapažen broj ljubitelja konjičkog sporta.

Program počinje u 15 sati, a ulaznica s programom trka je simboličnih 150 dinara.

-Prema ustaljenom programu, imaćemo pet jednoprežnih kasačkih trka i po jednu dvoprega i galopsku mladih grla odgajivača načeg kluba. Obezbedili smo pristojne nagrade, jer je ukupni nagradni fond preko 300.000 dinara, saznali smo od predsednika KK Potisje Save Vojnovića.

Istina je da će program bečejskog Festivala na vodi odvući značajan broj onih koji bi, možda, došli do hipodroma i uživali u kasačkim trkama, ali je sigurno i to da vekovna popularnost konjičkog sporta u Potisju ima pristalice kojima je ovaj sport na prvom mestu. Uostalom, pedesetak vlasnika grla iz brojnih vojvođanskih klubova najavilo je dolazak, a to je već garancija kvaliteta. Sulke su spremne, kasači takođe, a o vozačima ne treba trošiti reči. Znači, subotnje po podne trebalo bi da bude u znaku konjičkog sporta.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име