Pošta u Bečeju

Sedam poštara u Bečeju danas je dobilo rešenje o privremenom udaljenje sa rada, saznaje portal MojBečej.rs. Šalteri koji do pre neki dan nisu radili, počeli su da rade juče, zbog naredbe rukovodstva i pritisaka, kažu njihove kolege.

-Juče smo odbili da primimo radne naloge, danas su naše suspenzije postavljene na tabli u zgradi pošte. Ima nas ukupno sedmorica. Kao podrška tome što želimo da istrajemo u svom protestu, kolege u poštama u naseljenim mestima, njih trojica, takođe su od danas prestali da rade i odbili su radne naloge, što znači da sutra mogu da očekuju naš scenario, rekao nam je poštar iz Bečeja.

Suspenzija koju je do sada dobilo oko 3.000 radnika pošte širom zemlje važi od odmah i najduže do tri meseca. Naš sagovornik kaže da je procedura udaljenja sa radnog mesta prekršena, da radnici koji su obustavili rad nisu dobili upozorenja da im sledi rešenje o udaljenju.

Suspenzije bečejskih poštara
Suspenzije bečejskih poštara

-Mi sve ovo vidimo kao pritisak. Kolege koje rade na šalterima su pod pritiskom vrha rukovodstva počele da rade, ali mi ne planiramo da odustanemo. Idemo do kraja, ističe naš sagovornik. On dodaje  – čujemo da su u nekim poštama angažovali privatne firme za obezbeđenje da ne puštaju suspendovane radnike u objekte pošte.

Podsetimo, nekoliko hiljada radnika Javnog preduzeća „Pošta Srbije“ protestuje više od nedelju dana, jer su nezadovoljni primanjima, ali i neispunjenjem dogovora koji su sa predstavnicima Vlade postigli u martu ove godine.

-Mnoge naše kolege ne uspevaju da izdržavaju svoje porodice sa primanjima od 32.000 do 36.000 dinara. Ima i onih koji rade i za manje novca, za mnogo manje. Zato smo svedoci sve dramatičnijih poteza naših kolega, rekao nam je naš sagovornik, poštar iz Bečeja.

 

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име