Mladi Nikola Novta radi na održavanju mašina. Odmah nakon završene srednje škole pošlo mu je za rukom da se zaposli, a sada i obučava ostale kolege.

Trenutno sa dozvolom za probni rad i angažmanom oko 70 šivača, uz nekoliko radnika za pakovanje i u menadžentu, u I Novi tekstili šiju sportsku garderobu vrhunskog kvaliteta.

Do željenog proširenja kapaciteta, uz rad pletionice i farbaonice, sa oko 280 zaposlenih koliko planiraju, neophodno je da se unapredi infrastruktura.

-Druga faza je tek u izgradnji, to je deo tehnologije za farbanje i za pletenje. Odvojili smo jer znamo da za to sve treba vremena, a mi smo sad dobili građevinsku dozvolu, objasnila je Boglarka Taloš, direktorka ljudskih resursa u firmi.

Nakon kanalizacije, očekuju se obećano ulaganje opštine u završetak puta do fabrike.

Podsetimo, pre gotovo dve godine opština Bečej je po ceni od 12,6 miliona dinara prodala parcelu u industrijskoj zoni veličine 2,5 hektara na kojoj je italijanski investitor izgradio objekte za rad.

-Tek smo počeli sa zapošljavanjem. Prvo šivači, a posle su nam neophodni stručnjaci u oblasti planiranja proizvodnje…kaže Taloš.

Firmi je potrebna radna snaga, najpre šivači, ali i radnici za pakovanje i u tehničkom odeljenju.

I-Novi tekstili DOO, deo Norman grupe, uložiće više od sedam miliona evra u proizvodne pogone u bečejskoj industrijskoj zoni u kojoj rade žitelji nekoliko okolnih opština.

 

Sadržaj je kreiran u okviru projekta „Vladavina prava pod lupom: Ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej” koji je sufinansiran iz budžeta opštine Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име