Arhivska fotografija: Sa jednog od sajma zapošljavanja
Arhivska fotografija: Sa jednog od sajma zapošljavanja

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) u saradnji sa opštinom Novi Bečej organizovala je juče peti po redu sajam zapošljavanja u Novom Bečeju.

Javno preduzeće Komunalac, DOO Jadran, pekara Evropa, Dom za smeštaj odraslih lica, DOO Vel-Var, DOO Letina, Dunav osiguranje, Centar za socijalni rad, neki su od poslodavaca koji su ove godine tražili radnike na sajmu zapošljavanja u Novom Bečeju, razgovarajući sa nezaposlenima i predstavljajući im slobodna radna mesta i svoje firme.

„Ponuđeno je 102 radna mesta od strane ukupno 17 poslodavaca. U pitanju su i nekvalifikovani radnici, ali i šesti, sedmi stepen stručne spreme. Posebno bih istakla potražnju radnika koji imaju invaliditet, a koji će biti angažovani kroz javne radove. Radi se o zapošljavanju 30 osoba sa invaliditetom“, rekla je Ljiljana Živanov, načelnica odseka za posredovanje u zapošljavanju i planiranju karijere NZS.

Najtraženiji na sajmu zapošljavanja bili su bravari, mehaničari, zidari, kuvari, konobari, administrativni radnici, agenti prodaje i geronto – domaćice.

Opština Novi Bečej već nekoliko godina u nazad sprovodi svoj Lokalni akcioni plan za zapošljavanje, istakao je predsednik opštine Novi Bečej, Saša Šućurović: „I ove godine smo u okviru Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje izdvojili 6 miliona dinara za pomoć onim ljudima koji se teže zapošljavaju, pa smo udruženim sredstvima sa NSZ došli so ukupnog iznosa od 10 miliona dinara. Zaposlili smo 50 ljudi kroz javne radove, njih petoro je imalo svoju tzv. prvu šansu, desetoro je odradilo stručnu praksu u privatnim preduzećima, a njih još deset u javnim preduzećima. Kada sve saberemo to je ukupno 75 lica i mislim da bi trebalo da budemo zadovoljni postignutim. Dobrom saradnjom sa NSZ došli smo do još jednog dobrog rešenja. Naime, u Domu zanatlija otvaramo Kancelariju za teško zapošljive grupe koja će funkcionisati tokom cele godine i gde će naši sugrađani moći da dođu do informacija o mogućnostima zapošljavanja, ali i poslodavci.“

Predsednik opštine se na otvaranju sajma zahvalio poslodavcima koji su odlučili da učestvuju i najavio da će u veoma kratkom vremenskom periodu u Bočaru biti otvoren tekstilni pogon za 50 radnika: „Lokalna samouprava je odvojila prostor gde će se hala fabrike nalaziti. Mislim da je to veoma dobra stvar za Bočar i veliki potez, jer 50 novih radnih mesta će zasigurno mnogo značiti i pomoći da Bočarci ostanu u svom mestu.“

Na prethodnim sajmovima posao je do sada dobilo 197 radnika, a učestvovalo je ukupno 69 poslodavaca.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име