Puzanje po strunjači je prva disciplina |Foto: Vlastimir Jankov
Puzanje po strunjači je prva disciplina |Foto: Vlastimir Jankov

Najmlađi žitelji Bečeja na sceni, a njihovi roditelji, rodbina i prijatelji oko nje. To je karakteristika tradicionalne, sedme po redu, manifestacije „Bebi fest“ u organizaciji vaspotačica jaslica u ovdašnjoj Predškolskoj ustanovi „Labud Pejović“.

Ovogodišnji hepening za najmlađe sugrađane održava se u petak, 17. juna, s početkom u 18 sati na centralnom gradskom trgu, popularnoj „pogači“. Pravo učestvovanja imaju sva deca uzrasta od šest meseci do četiri godine, koja dobijaju priliku da pokažu umešnost u savlađivanju određenih veština i prepreka.

Roditelji treba da znaju da je prijavljivanje učesnika na dan održavanja manifestacije do petnaestak minuta pre prve takmičarske discipline u 18 sati.

A tradicija neće biti izneverena ni ovoga puta, što znači da prvi startuju najmlađi – šestomesečne bebe, koje puze po strunjači na stazi dugoj šest metara.

Druga disciplina je guranje kolica s lutkom, potom su na programu dva poligona, na jednom se pokazuje veština s loptom, a na drugom s obručima. Sledi trka u odgurivanju motorića nogama, a na kraju vožnja tricikla.

Guranje kolica je omiljenja disciplina | Foto: Vlastimir Jankov
Guranje kolica je omiljenja disciplina | Foto: Vlastimir Jankov

Organizator je za sve učesnike popularnog „Bejbi festa“ obezbedio osveženje u vidu sokića, a po troje najuspešnijih u svakoj disciplini dobiće diplome i medalje od kartona. Za većinu, ako ne i za sve, ovo će biti prve osvojene diplome i medalje, pa će im ostati u sećanju za čitav život. Nema veze što su od kartona. Pobedničko postolje na kom će primiti odličja je pravo. A i publika. Istina, za neke je toliko bučna, da se deca uplaše, zaplaču i odustanu od takmičenja. Zato, nije na odmet decu psihološki pripremiti pred nastup. Uostalom, ovo je olimpijska godina i treba im približiti ono što će videti na televizijskim ekranima tokom avgusta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име