becej centar 50

Odbornici se ni na narednoj, petnaestoj, sednici skupštine opštine Bečej, koja je zakazana za četvrtak 24. oktobar, neće izjašnjavati po pitanju rebalansa lokalnog budžeta, budući da su na dnevnom redu isključivo kadrovska pitanja i to mahom razrešenja i postavljanja direktora javnih preduzeća. Prema svemu sudeći, jedino će promena biti u JP „Vodokanal”, dok će na rukovodećim mestima u ostalim opštinskim firmama ostati isti ljudi.

becej centar  50

Naime, dosadašnji direktor Slobodan Mitrović je juče (22. oktobra) zvanično odustao od kandidature za prvog čoveka „Vodokanala“, iz, kako je obrazložio, ličnih i porodičnih razloga. Ovim preduzećem će, kao vršilac dužnosti direktora, ukoliko to odbornici lokalne skupštine podrže, u narednih šest meseci upravljati Aleksandar Marić, koji je u proteklom periodu, tačnije od formiranja aktuelne vlasti u Bečeju, bio pomoćnik predsednika opštine Bečej Vuka Radojevića zadužen za odnose za javnošću. Što se ostalih lokalnih javnih preduzeća tiče, na direktorske pozicije će za naredne četiri godine biti predloženi „stari” kadrovi. Naime, ukoliko odbornici podrže predložene kandidate, direktor „Komunalca“ će ponovo biti Norbert Kovač, „Toplanom“ će upravljati Dejan Vuković, a Direkcijom za izgradnju Bečej Goran Matić.

Na dnevnom redu naći će se i Rešenje o prestanku mandata odbornika Roberta Rica iz Saveza vojvođanskih Mađara. Njega će u lokalnom parlamentu zameniti Jožef Keringer. S tim u vezi, interesantno je pomenuti da je Ric na minuloj sednici, održanoj 7. oktobra, postao odbornik, a da je istog dana podneo i ostavku.

Dnevni red, kao i predložene akte, pogledajte ovde.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име