Predsednik Sekcije inovatora i stvaralaca Tibor Dostan | Foto: Vlastimir Jankov
Predsednik Sekcije inovatora i stvaralaca Tibor Dostan | Foto: Vlastimir Jankov

Izumitelji novih stvari na starom zadatku! To bi i najkraćem moglo da se kaže povodom započetog osmomesečnog ciklusa predavanja u režiji Sekcije inovatora i stvaralaca „Innova“ pri Društvu intelektualaca „Braća Tan“ iz Bečeja.

-Ovo je treća godina kako od oktobra do maja organizujemo ciklus atraktivnih predavanja na srpskom i mađarskom jeziku. Predavanja su svakog trećeg petka u mesecu od 17 sati u prostoriji Spomen kuće „Tan“. Još duža tradicija je organizovanje izložbe inovatora i stvaralaca. Lane smo je upriličili na početku ciklusa, a sada ćemo na kraju, pa da se uverimo koji je termin bolji, rekao nam je u ime organizatora predsednik Sekcije inovatora i stvaralaca „Innova“ Tibor Dostan.

Ovogodišnje okupljanje oplemenjeno je nastupom vokalne solistkinje Nataše Katić Radosavljević i učenice OŠ „Petefi Šandor“ Lucije Hodi, koje su otpevale par duhovnih pesama.

Prvo okupljanje imalo je dva predavanja. Prvo je bilo na srpskom i odnosilo se na „Značenje grčke reči „pistis“ u Novom zavetu“, koje je obradilo temu da li postoji sličnost u životima hrišćana i životima izumitelja kada je vera u pitanju. Predavači su bili akademik Mato Zubac i Boris Pavlov. Drugo je na mađarskom jeziku održao gost iz zemlje naših severnih suseda Šandor Čende, a tema je bila „Specijalna rešenja za obnovu zdravlja“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име