Autorka Korina Gubik kraj svojih dela u bečejskoj galeriji „Krug“
Autorka Korina Gubik kraj svojih dela u bečejskoj galeriji „Krug“

Galerija „Krug“ pod krovom Gradskog pozorišta Bečej mesto je gde se Senćanka Korina Gubik po 12. put predstavila samostalnom izložbom neobičnih slika.

Kako je diplomirala slikarstvo na novosadskoj Akademiji umetnosti 2007. godine, ispada da je, pored učešća na osamdesetak grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, svake godine imala po jednu „svoju“ izložbu. Znajući da je profesor stručnih predmeta na likovnom odseku senćanske Gimnazije za talentovane učenike „Boljai“, onda je evidentno da, izgledom krhka, Korina Gubik poseduje ogromnu energiju. Bečejcima se predstavila s 24 rada, i jednom fotografijom.

-Na fotografiji je moj pas iznad slike za čiji izgled je u znatnoj meri on zaslužan. Pošto sam sve završila, on je svojim kandžama iscepao platno i dao slici sasvim novi izgled, s osmehom veli Korina Gubik.

Zahvaljujući belim zidovima gelerije „Krug“, slike Korine Gubik, uglavnom crnog tona, su još atraktivnije, a na pitanje otkud ideja da radi se posveti neobičnoj tehnici, odgovorila je:

-Odeja se rodila još u vreme studiranja. Radeći klasične zadatke studiju figure u slikanju, shvatila sam da me ne zadovoljava površina na delima i onda sam počela da se bavim ispitivanjem površine i tako je proizišao rad s materijalima, uglavnom neslikarskim, poput drveta, eksera, peska, džakova i drugog nađenog materijala. Neki tvrde da ja ne slikam, već gradim dela, otkriva nam Korina Gubik.

Materijal na delima autorke je, uglavnom, odbačeni materijal, kome ona svojim radom vraća život.

-To je vrlo uzbudljivo i volim time da se bavim. Još ako je materijal zarđao, onda sve postaje idealno, jer uvek pokušavam da zadržim njihovu autentičnu boju, dodaje Korina.

Kad smo kod kolorita, dominiraju tonovi od tamno sive do crne boje.

-Vizuelno volim crno, ne njenu simboliku, već kako se ta boja u svetu ponaša. Imam dosta radova koji se bave samo ispitivanjem različitih crnih, mat, sjajnih, crno u različitim materijalima…  

Vredi prošetati do galerije „Krug“ i posvetiti se na trenutak neobičnim slikama mlade Senćanke, koje će biti dostupne dve nedelje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име