Šesti dečiji međunarodni košarkaški turnir u Bečeju

0
127
Detalj iz rada kampa za devojčice i dečake | Foto: Vlastimir Jankov
Detalj iz rada kampa za devojčice i dečake | Foto: Vlastimir Jankov

„Hram sportova“ kraj Tise u Bečeju domaćin je tradicionalnog, šestog po redu, Međunarodnog košarkaškog turnira u organizaciji kikindske Sportske agencije „DATA“.

Istina, masovnost je nešto opala, ali organizator je zadovoljan kako se sve odvijalo. Jer, valja istaći da je turniru prethodio petodnevni košarkaški kamp za devojčice i dečake, gde se radilo po opštem i individualnom programu.

-Upravo smo uručili diplome i medalje za učešće u kampu, koji je okupio 40 dece iz Rumunije i Srbije. Rukovodilac kampa bio je crnogorski trener Raša Mijušković, a sa decom su povremeno na individualnom programu radili naša reprezentativka Sara Opačić, reprezentativka Rumunije Rebeka Lipovan, Anđekla Krivokapić iz Hreceg Novog i Nemanja Pavlović iz Novog Sada. Definitivno januar nije pogodan za ovakvu aktivnost i naredne godine ćemo se okupiti poslednje decembarske nedelje. Zadovoljni smo uslovima za rad, odnosom trenera u kampu i kako su deca radila, te verujem da će, bar, deo naučenog prezentirati na turniru, rekao nam je vlasnik Sportske agencije „DATA“ Danijel Tamaši.

Organizator kampa i turnira Danijel Tamaš i deca u pozadini | Foto: Vlastimir Jankov
Organizator kampa i turnira Danijel Tamaš i deca u pozadini | Foto: Vlastimir Jankov

Pošto se završio kamp za devojčice i dečake, startovao je turnir imena „Igre prijateljstva“. Ovoga puta nije masovan kao ranijih godina, pa će se igrati samo u muškoj konkurenciji, ali organizator je zadovoljan.

-Istina je da nas je manje, ali tu su deca 11 klubova, razvrstanih u 21 ekipu četiri uzrasne kategorije od 10 do 15 godina, iz tri zemlje. Naravno, ovdašnjih klubova je najviše, ukupno osam, dva su iz Hrvatske i jedan iz Rumunije. Turnir je trodnevni i završava se u nedelju po podne, dodao je vlasnik Danijel Tamaši.

Turnir se igra na tri terena sportske dvorane „hrama sportova“ i ulaz je slobodan, pa je to prilika da se vidi šta mogu deca pod obručem uzrasta 10, 11, 13 i 15 godina. Prva utakmica je danas (petak) po podne od 16 sati, u subotu će se igrati od 9 do 19 sati, a u nedelju pre podne na programu  su utakmice za konačan plasman. Ceremonijal dodele priznanja najuspešnijim ekipama i zatvaranja turnira je u nedelju od 12 do 13.30 sati.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Uključena je moderacija komentara. Vašem komentaru može biti potrebno određeno vreme da se pojavi.