Detalj iz rada kampa za devojčice i dečake | Foto: Vlastimir Jankov
Detalj iz rada kampa za devojčice i dečake | Foto: Vlastimir Jankov

„Hram sportova“ kraj Tise u Bečeju domaćin je tradicionalnog, šestog po redu, Međunarodnog košarkaškog turnira u organizaciji kikindske Sportske agencije „DATA“.

Istina, masovnost je nešto opala, ali organizator je zadovoljan kako se sve odvijalo. Jer, valja istaći da je turniru prethodio petodnevni košarkaški kamp za devojčice i dečake, gde se radilo po opštem i individualnom programu.

-Upravo smo uručili diplome i medalje za učešće u kampu, koji je okupio 40 dece iz Rumunije i Srbije. Rukovodilac kampa bio je crnogorski trener Raša Mijušković, a sa decom su povremeno na individualnom programu radili naša reprezentativka Sara Opačić, reprezentativka Rumunije Rebeka Lipovan, Anđekla Krivokapić iz Hreceg Novog i Nemanja Pavlović iz Novog Sada. Definitivno januar nije pogodan za ovakvu aktivnost i naredne godine ćemo se okupiti poslednje decembarske nedelje. Zadovoljni smo uslovima za rad, odnosom trenera u kampu i kako su deca radila, te verujem da će, bar, deo naučenog prezentirati na turniru, rekao nam je vlasnik Sportske agencije „DATA“ Danijel Tamaši.

Organizator kampa i turnira Danijel Tamaš i deca u pozadini | Foto: Vlastimir Jankov
Organizator kampa i turnira Danijel Tamaš i deca u pozadini | Foto: Vlastimir Jankov

Pošto se završio kamp za devojčice i dečake, startovao je turnir imena „Igre prijateljstva“. Ovoga puta nije masovan kao ranijih godina, pa će se igrati samo u muškoj konkurenciji, ali organizator je zadovoljan.

-Istina je da nas je manje, ali tu su deca 11 klubova, razvrstanih u 21 ekipu četiri uzrasne kategorije od 10 do 15 godina, iz tri zemlje. Naravno, ovdašnjih klubova je najviše, ukupno osam, dva su iz Hrvatske i jedan iz Rumunije. Turnir je trodnevni i završava se u nedelju po podne, dodao je vlasnik Danijel Tamaši.

Turnir se igra na tri terena sportske dvorane „hrama sportova“ i ulaz je slobodan, pa je to prilika da se vidi šta mogu deca pod obručem uzrasta 10, 11, 13 i 15 godina. Prva utakmica je danas (petak) po podne od 16 sati, u subotu će se igrati od 9 do 19 sati, a u nedelju pre podne na programu  su utakmice za konačan plasman. Ceremonijal dodele priznanja najuspešnijim ekipama i zatvaranja turnira je u nedelju od 12 do 13.30 sati.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име