Veliki prelazni pehar, dar porodice Moldvai iz Kikinde, dva puta je prešao Tisu u jednom danu. Lanjski pobednici, Kikinđani, potvrdili su primat i ove godine na tradicionalnom, šestom po redu, Kupu Bečeja za osobe s invaliditetom, pa su dragi im pehar vratili u vitrine svog Udruženja na još godinu dana.

-Zadovoljni smo kako je protekla naša tradicionalna manifestacija. Učestvovao je ukupno 51 takmičar braneći boje 18 ekipa s prostora čitave Srbije, a kako je u njihovoj pratnji bilo još stotinak ljudi, potvrđena je naša teza da je ovo republička „paraolimpijada u malom“, zadovoljno je konstatovao predsednik suorganizatora i domaćina Društva za afirmaciju invalida „Feniks-Plus“ iz Bečeja Stevan Markov. Inače, organizator atraktivnog rekreativnog takmičenja je Savez amputiraca Srbije, a sve se dešavalo na improvizovanim poligonima centralnog gradskog trga najvećeg potiskog grada.

Po tri prvoplasirana pojedinca u svakoj disciplini nagrađeni su odgovarajućim medaljama, a u ekipnoj konkurenciji najuspešnija trojka dobila je pehare. U konkurenciji bacanja pločica pobedila je ekipa Amputirci I iz Kikinde sa 88 poena, četiri manje imala je drugoplasirana ekipa iz Zaječara, a Amputirci II bili su sa 78 poena treći. Pojedinačno je pobedila Ilona Toldi iz Subotice, drugi i treći su bili Bečejci, Atila Kovač i Radomir Kuzmanović. Amputiraci su bili najbolji i u disciplini viseća kugla, drugo mesto pripalo je Novom Sadu, a Požarevac je bio treći. Kikinđanka Eržebet Budai osvojila je prvo mesto u pojedinačnoj konkurenciji, Stojan Marković iz Zrenjanina bio je drugi, a Jelena Stojadinović iz Pozarevca treća.

Bečejac Karolj Bakša bio je najbrži u vožnji mehaničkih invalidskih kolica, Slavko Adamov iz Subotice osvojio je drugo, a Miloje Simović iz beogradske Crvene zvezde treće mesto. Kikinđani su dominirali i u pikadu. Prva ekipa Amputiraca sakupila je 75, druga ekipa 70, a Zaječar je sa 64 poena bio treći. U pojedinačnoj konkurenciji pobedila je Eržebet Budai, Ilija Ramić iz Kule je bio drugi, a Kikinđanih Slavko Ciganović treći.

Posle takmičarskog dela na poligonima, zajednički ručak i druženje održano je u oblližnjem restoranu „Panorama“ na krovu Robne kuće Bečej uz želju da se ponovo okupe što pre u nekom drugom gradu.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име