Sa jedne od smotri oldtajmeru Bečeju | Foto: Vlastimir Jankov
Sa jedne od smotri oldtajmeru Bečeju | Foto: Vlastimir Jankov

Pored Tise i mosta preko reke, dva Bečeja spaja i Udruženje starovremenskih vozila Oldtajmer klub Bečej – Novi Bečej.

Ne samo u imenu, već i u aktivnostima. Jer, lane je obeležen prvi mali jubilej, a u nedelju, 27. maja, održava se šesta smotra starih lepotana na dva, tri i četiri točka. I dok se lane krenulo iz atraktivnog Muzeja poljoprivrednih mašina „Žeravica“ u Novom Miloševu, a završilo smotrom kraj Tise u Bečeju, sada je obrnut redosled.

-Okupljanje je od 9 do 10 sati ispred sedišta Kluba u Glavnoj ulici kraj Gornjeg parka. U 10.30 sati ćemo biti pozicionirani u centru Novog Bečeja, odatle krećemo ka muzeju Glavaševa kuća, gde bi trebali da budemo u podne, zatim vozimo ka Novom Miloševu i u muzeju „Kotarka“ bićemo 13.30, a u 15 sati ćemo se pozicionirati u muzeju „Žeravica“. Čitava priča završava se oko 16 sati, preneo nam je satnicu šeste smotre oldajmerista dva Bečeja predsednik Kluba Atila Silađi.

Organizator očekuje da se u nedelju pojavi oko 150  vozila, starih bicikala, motora i četvorotočkaša iz zemlje i inostranstva. Ove godine će se smotra oplemeniti velikim modelima aviona bečejskog aviomodelara Gabora Lastoviča.

-U sklopu ovogodišnje smotre neće biti trka starih motora, jer je stari hipodrom kraj Tise dobio novog vlasnika. Planirali smo da trke održimo na kraćoj stazi između šetališta kraj Tise i kampa bivšeg „Fadipa“, ali nismo naišli na razumevanje, pa sada razmišljamo da sve preselimo za kraj leta u atraktivnom ambijentu dvorca Bogdana Dunđerskog, za šta postoji obostrana zainteresovanost i ograđena staza dužine nešto preko 1.000 metara. Ali, o tom, potom, zaključuje najavu dešavanja Atila Silađi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име