Obnovljen kabinet za informatiku i novi grejni sistem u školi u Donjem gradu, dok još nije poznat izvor finansiranja završetka fiskulturne sale.

Ove godine prvi put posle dužeg perioda u Osnovnoj školi „Petefi Šandor“ bez problema je počela grejna sezona. Zahvaljujući podršci iz lokalne samouprave u iznosu od 2,5 miliona dinara škola, koja, inače, obeležava 60. godina od osnivanja, u januaru je završena rekonstrukcija gasne kotlarnice. Pored toga, investicija u toj školi ima još.

Kako je direktor Engelbert Sič Budai rekao, sekretarijat za obrazovanje je opredelio 400.000 dinara od čega je kupljeno 14 novih računara. Tako je obnovljen kabinet za informatiku, najviše na radost učenika, budući da su stare i dotrajale računare zamenili savremeni kompjuteri.

Pored toga, naveo je direktor, od sredstava Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, uređuje se objekat škole u Drljanu, a završetak tog posla očekuje se u bliskoj budućnosti, dok zgradu u susednom Mileševo, ukoliko se odobri projekat, očekuje ugradnja centralnog grejanja. Sigurno najveća investicija u OŠ „Petefi Šandor“ jeste izgradnja fiskulturne sale, koja je počela 2010. godine. Nakon što je proletas završena treća faza, novi objekat čeka na finalne radove, a nedostaje i opremanje sale. Treća faza radova na fiskulturnoj sali koštala je ukupno 7,4 miliona dinara, a od tog iznosa pokrajinska vlada je finansirala 3,6 miliona.

Kako je objašnjeno, ova obrazovna ustanova je letos konkurisala za novac za završetak i četvrte faze, a za to je potrebno 30 miliona dinara. Direktor je naglasio da aktivnosti i projekte škole pomažu Fond „Laslo Sekereš”, kao i Nacionalni savet mađarske nacionalne manjine, koji je, kako je istakao, podržao sve projekte bečejske obrazovne ustanove. U pitanju su đačke ekskurzije, obrazovni, kancelarijski materijal.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име