Predsednik opštine Bečej Vuk Radojević uručio je danas (12. mart) sertifikate poljoprivrednim proizvođačima koji su u protekla dva meseca pohađali edukacije iz oblasti proizvodnje hrane po organskim principima. Na uručenju diploma nekolicina zemljoradnika rekla je da već proizvodi na organski način, dok su se drugi, kako su naveli, nakon usavršavanja, odlučili na ovaj korak.

 

 Šezdeset zemljoradnika sa teritorije opštine Bečej učestvovalo je u setu predavanja poljoprivrednih proizvođača o organskoj hrani u organizaciji Društva agrarnih ekonomista Srbije.

Verujem da ste tokom ovog seminara uspeli da čujete onen informacije koje su vas dovoljno uverile u opravdanosti i ekonomskoj, poljoprivrednoj i ekološkoj opravdanosti, kada je u pitanju bavljenje organskom poljoprivrednom proizvodnjom, rekao je Radojević. On je dodao da veruje da argumenata za to ima i da će bečejski poljoprivrednici na najbolji način iskoristiti saznanja koja su stekli na seminaru.  

– Sve lokalne samouprave trebalo bi da tokom decembra, januara i februara organizuju ovakve „zimske škole za zemljoradnike“. Boljih profesora i, stručnjaka, od onih koji su predavali u Bečeju, mi u Srbiji nemamo, istakao je prof. dr Danilo Tomić, predsednik Upravnog odbora Društva agrarnih ekonomista Srbije.

Tomić je dodao da su predavanja konceptualno dobro osmišljena, da se na tome temeljno radilo dva meseca, pre početka seminara, te da će veoma koristiti proizvođačima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име