Idén megszűnt a közszférában évekig tartó foglalkoztatási tilalom, ennek ellenére az oktatásügyben még mindig munkaerőhiánnyal küzdenek az egyes intézmények, tudtuk meg az adai Csika Jova Zmaj Iskoláskor Előtti Intézmény Szakszervezetében.

Csincsik Beáta elmondása szerint helyi szinten sikeresnek mondható a szakszervezet munkája, hiszen az intézmény vezetőségével és a helyi önkormányzattal összhangban igyekeznek megoldani a felmerülő problémákat.

Csernyák Szilviával a Szerbiai Oktatási Szakszervezet óbecsei elnökével a tanárok helyzetéről beszélgettünk.

A helyi szakszervezetnek idén sikerült előrelépést elérnie az elmaradt útiköltségek kifizetésével kapcsolatban.

Januártól a tanügyi dolgozók újabb béremelésre számíthatnak, azonban továbbra sem dönöttek az elmaradt járulékok kifizetéséről.

Jövőre a tanárok számára a szakmai továbbképzések terén is változások várhatók.

Csernyák Szilvia szerint néhányan tartózkodnak attól, hogy szakszervezeti tagok legyenek, de tény, hogy a szakszervezetek munkája fontos és ezt az elmúlt időszakban elért eredmények is bizonyítják.

Sadržaj je kreiran u okviru projekta „U sred stvari: Profesionalnim informisanjem ka unapređenju položaja mađarske nacionalne manjine u Srbiji – A dolgok közepébe: Professzionális tájékoztatással a szerbiai magyar nemzeti kisebbség helyzetének a javításáért“ koji je sufinansira Ministarstvo kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име