Az Óbecsei Ifjúsági Szervezet (BUM) az Óbecsei Ifjúsági Irodával, a szenttamási Ifjúsági Irodával és az Óbecsei Vállalkozók Általános Egyesületével közösen Egyenlő esély minden fiatalnak! elnevezéssel közös projektumot indított az álláskeresők részére.

 

 

A projektum első részére december 15-e és 23-a között, Szenttamáson került sor. A továbbképzésen az érdeklődő fiatalok szerb és magyar nyelven is elsajátíthatták azt a tudást és szakmai ismereteket, amelyek fontosak számukra az álláskeresésnél. Ezenkívül olyan fontos tartalmakkal ismerkedhettek meg, mint a motivációs levél vagy saját üzleti terv írása, saját vállalkozás beindítása, továbbá nyilvános kommunikációs képességeik fejlesztése és javítása Szenttamás és Óbecse községek területén. A szenttamási önkormányzat dísztermében december 29-én szerény ünnepség keretében kiosztásra kerültek a tanúsítványok a projektumban résztvevő fiatalok számára. Branislava Sekulić, a helyi Fiatalok Irodájavezetője elmondta, hogy 37 fiatal vett részt a kétnyelvű előadásokon, akik aktívan be is kapcsolódtak az ezzel járó műhelymunkákba. Hétfőn az egybegyűlteket először Zoran Dudvarski, a községi tanács ifjúsággal, sporttal és turizmussal megbízott tanácsosa köszöntötte, aki elmondta, hogy egy sikeres és mindenki számára hasznos továbbképzési folyamatnak a végén jóleső érzés együtt lenni, amikor mindenki megkapja az elismerést azért a tudásért, amit elsajátított az elmúlt hetek folyamán.

‒ A tanúsítvány, amelyet ma kaptok mindenképpen egy olyan dokumentum, amely segít a munkába állásnál, illetve saját vállalkozás beindításánál. Ezekben a nehéz időkben, amikor minden önkormányzatnak felkészülten kell a jövő felé tekinteni, ez a továbbképzés csak egy része annak a folyamatnak, amely nagyban hozzájárul majd közösségünk előrehaladásához – mondta a tanácsos. Hozzátette, hogy a továbbképzések beindulásakor többen érdeklődtek, miről van szó, és mire másoktól meghallották, megtudták azok jelentőségét, már késő volt bekapcsolódniuk a folyamatba. Igény van, az önkormányzat további lépéseket tesz, hogy a jövőben újabb ilyen és hasonló képzéseket szervezzen a fiatalok számára. Zoran Mladenović polgármester minden fiatalnak külön gratulált a tanúsítványhoz, és elmondta, hogy a helyi Fiatalok Irodájanagyban hozzájárult a továbbképzések megszervezéséhez, ami egyúttal azt is jelenti, hogy az iroda dolgozóinak sikerült elnyerni a fiatalok bizalmát.

‒ Az a tény, hogy a tanfolyamokon sok új dolgot tanultatok meg, már magában rámutatott arra, hogy többre vagytok képesek, ezzel együtt pedig sokkal könnyebben haladtok majd előre és több tapasztalatot is szerezhettek az életben. Az eddigiekhez képest most lehetőség nyílik egy új, könnyebb és tökéletesebb bemutatkozásra, hiszen a mai világban a tudás a legértékesebb dolog. Ezt a tudást sajátíthattátok el és mindenkinek sok sikert kívánok – mondta Szenttamás polgármestere.

 

Forrás: Magyar szó

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име