Početak školske godine u „Šamu Mihalj“ u Bečeju
Početak školske godine u „Šamu Mihalj“ u Bečeju

U prvi razred osnovne škole na teritoriji opštini Bečej u nastavnu 2022/2023 godinu upisan je 321 učenik.

Od toga, 165 dečaka i devojčica pohađa nastavu na srpskom jeziku i 156 na mađarskom. Naredne školske godine, sudeći prema podacima, u školu će krenuti 330 učenika.

Najviše učenika prvog razreda ove godine upisala je Osnovna škola „Šamu Mihalj“ iz Bačkog Petrovog Sela – 66 (13 više nego prošle godine), OŠ „Svetozar Marković“ u Bačkom Gradištu – 45 (pet manje nego prošle godine), „Petefi Šandor“ 40 (tri manje nego prošle), „Šamu Mihalj“ iz Bečeja 52 (tri učenika više nego lane), „Sever Đurkić“ 53 (osam učenika više nego prošle godine), „Zdravko Gložanski“ 55 (18 učenika manje nego prošle godine) i „Bratstvo“ 10 (dva učenika više nego prošle godine).

Podela poklona učenicima prvog razreda
Podela poklona učenicima prvog razreda

-Sledeće godine očekujemo 330 predškolaca, tako da se radujemo i verujemo da neće biti tehnoloških viškova i da će sve osnovne škole uspeti da uspešno upišu prve razrede, rekla je novinarima Sanja Biro, pomoćnica predsednika opštine zadužena za obrazovanje i vaspitanje.

Učenici prvih razreda na poklon su od predstavnika opštine Bečej dobili prvarice i druge prigodne poklone, kao i prethodnih godina. U torbi koja noću svetli i pogodna je za fizičko vaspitanje, su i majica, te bojice i narukvica, koja takođe svetli i uz koju su deca primetnija u saobraćaju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име