Oko 40 odsto radova na centralnom trgu u Bečeju do sada je završeno, saznajemo od koordinatorke projekta Milice Nešić. Izvođač radova postavlja trenutno pešačke staze od behaton kocki, a formiraju se i svojevrsna zelena ostrva.

Radovi su intenzivniji u decembru, a malo sporije dinamike biće u januaru, kaže Nešić.

Iako je prvobitno bila ideja da se spomenik „Pobeda“ izmesti još prvih dana radova, on će ostati do kraja godine na mestu gde se i sada nalazi. Poseban će režim saobraćaja biti upravo kada se on bude transportovao kraj Tise.

Autorka arhitektonsko – urbanističkog rešenja centralnog trga u Bečeju je Andrea Govedarica, koja se, kako se to u njenoj prezentaciji navodi, od studentskih dana bavila proučavanjem trga u Bečeju, a jedna od njenih želja s tim u vezi jeste da se uklone depresije.

Rekonstrukcija centralnog trga u Bečeju počela je 15. septembra, a posao je vredan oko 111 miliona dinara. Rok za izvođenje radova je 210 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao.

1 KOMENTAR

  1. Gospođo Nešić, ništa novo rečeno, ponavljate Vaše reči i gospođe Govedarice. Kažite nam nešto novo što bi nas interesovalo. Ovako štura obaveštenja ne služe ničemu, ako izuzmemo Vašu ličnu promociju. PS: drago mi je da radovi uspešno napreduju najviše zahvaljujući lepom vremenu, a pogotovo veoma vrednim ljudima koji izvode radove. Srećno.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име