Vodi se računa o distanci i u vodi bečejskog bazena
Vodi se računa o distanci i u vodi bečejskog bazena

Umesto da trljaju ruke zbog velike posete na kompleksu otvorenih bazena, jer je Tisa i dalje mutna i nije pogodna za kupanje, u bečejskom sportskom centru „Đorđe Predin Badža“ prskaju ruke limitiranom broju korisnika svojih usluga radi obavezne zaštite u aktuelnoj epidemiološkoj situaciji.

Sem na ulazu u kompleks, ni kupači ne trljaju ruke, jer je sezona, zbog kišnih dana, kasnije od predviđenog počela, a sada je i radno vreme skraćeno za dva sata i traje od 10 do 18 sati.

-Nećemo pamtiti ovu kupališnu sezonu po dobrom, a od nje nam itekako zavisi ekonimski bilans na kraju godine. Dovoljno je reći da smo ranijih sezona svakodnevno imali daleko, daleko više korisnika naših usluga, vikendom je bilo i po par hiljada kupača, a sada je sve skresano na najviše 200 dnevno, sa žaljenjem konstatuje direktor sportskog centra Dejan Terzić.

Kako je na snazi zabrana korišćenja zatvorenog bazena, to su sportisti, vaterpolisti i plivači, prešli u otvoreni olimpijsi bazen, pa smo iz tog razloga primorani da skratimo radno vreme za građanstvo. Sve smo sinhronizovali i zahvaljujući razumevanju korisnika nemamo problema.

Pored ograničenog broja korisnika, na snazi su i druge odluke Opštinskog kriznog štaba, a odnose se na zabranu bavljenje sportovima s bliskim kontaktom na terenima van bazena, razmak ležaljki mora biti dva metra, za stolom u četiri ugostiteljska objekta mogu sedeti po dve osobe, osim porodica s malom decom, a ugostitelji mogu da služe hranu zapakovanu u orginalnim pakovanjima.

U svakom slučaju, ova sezona će biti zapamćena po nizu ograničenja, koja će se, i pored sveobuhvatnijeg rada zaposlenih, negativno odraziti na ukupan profit sportskog centra.

-Lane je bilo tridesetak ekipa iz zemlje i inostranstva, koje su imali optimalne uslove za pripreme vaterpola, plivanja ili sinhronog plivanja, a ove sezone taško da će ih biti desetak. Bez obzira na to, mi svaka dva sata kontrolišemo ispravnost vode. Nedavno nam je bila pokrajinska inspekcija i dali su nam kao lep primer neke bazene gde se voda kontroliše svaka dva dana, a kad smo im mi pokazali da kontrolišemo svaka dva sata, ostali su bez reči. Temperatura vode je kod nas konstantno 27 stepeni Celzijusovih. Kad je tropska temperatura, nema potrebe da se dogreva, ali već u predvečerju se voda zahreva i ima optimalnu temperaturu za rad sportista, zaključuje Dejan Terzić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име