Četvrta sednica SO Bečej u znaku kadrovskih promena | Foto: Ana Aćimov
Četvrta sednica SO Bečej u znaku kadrovskih promena | Foto: Ana Aćimov

Novoizgrađeni kružni tok na prilazu Bečeju iz pravaca Novi Bečej i Novi Sad pušten je u saobraćaj. Vozila, bez obzira na gabarit, nemaju problema u saobraćaju tokom dana, a u noćnom periodu će još izvesno vreme biti poteškoća, jer nije završeno osvetljenje. Istina, postavljeni su stubovi, preostalo je još da novosadska firma „Evropa elektro“ montira svetiljke.

Najvažnije je da se saobraćaj nesmetano odvija, čime se potvrdilo da dušebrižnici nisu bili u pravu kada su govorili kako širina kružnog toka nije odgovarajuća. Vidljivost, ponavljamo za sada po danu, je optimalna, a svi koji su ranije prolazili tom raskrsnicom znaju kakva je bila zbog nepreglednosti.

-Ovo je kapitalan saobraćajni projekat i za nas i za JP „Putevi Srbije“, koji su najveći deo investicije podneli. Njihov udeo je oko 35 miliona dinara, a naša lokalna samouprava je uložilia oko 4,5 miliona dinara za postavljanje osvetljenja i zelene površine. Međutim, ovim nisu završeni poslovi na ovoj lokaciji, jer sada predstoji izgradnja biciklističke staze u širini 1,5 metar, konstatuje predsednik opštine Bečej Vuk Radojević. Kada bude završena biciklistička staza, čiju izgradnju finansira, takođe, JP „Putevi Srbije“, biće to savremena i za saobraćaj bezbedna, što je bio osnovni cilj, raskrsnica kojom će nesmetano moći da se kreću autobusi, automobili, bicikli, kamioni, motori i pešaci.

Inače, biciklistička staza će se postavitu duž desne kolovozne trake bivšeg puta, a na prostoru leve kolovozne trake istog puta će se postaviti zelena travnata površina. U svakom slučaju, prava slika kompletnog investicionog zahvata videće se na proleće, kada zeleni pojas, koji će urediti ovdašnje JP „Komunalac“, bude u svom prirodnom koloritu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име