Narednog ponedeljka (22. decembar) Skupština opštine Bečej raspravljaće o izmeni odluke o usklađivanju osnivačkog akta Ustanove za sportsku i kulturnu aktivnost omladine „Đorđe Predin Badža“ sa pozititvnim i o zaštitniku građana opštine Bečej. Pred odbornicima će se naći i izmene programa poslovanja za 2014. godinu Direkcije za izgradnju, kao i javnih preduzeća Komunalac, Vodokanal, te Ustanove za sportsku i kulturnu aktivnost omladine „Đorđe Predin Badža“, Narodne biblioteke i Link FTO.

 

Na dnevnom redu sednice je i predlog rešenja o promeni naziva ulice Pionirska u ulicu Šandora Nađa. Biće zatim konstatovane ostavke zamenice predsednika opštine Bečej Tamare Ivanišević, zaštitnika građana opštine Bečej Čabe Delija i člana Saveta za društvene delatnosti Gorana Vasovića, a potom bi trebalo da budu imenovani pojedini članovi u radnim telima Skupštine opštine.

Treba istaći to da ni devet dana pred kraj godine na dnevnom redu nema predloga odluke o budžetu za 2015. godinu, koji je prema propisima trebalo da bude usvojen do 20. decembra.

 

Predlog izmene Odluke o zaštitniku građana naći će na narednoj sednici lokalnog parlamenta i to na predlog Opštinskog veća.

Izmenom odluke o opštinskom ombudsmanu, a uzimajući u obzir uporednu praksu drugih lokalnih samouprava, postupak izbora zaštitnika građana republike Srbije i pokrajinskog ombudsmana, kako se navodi ne predviđaju se ograničenja u pogledu lica koje se bira za zaštitnika građana da ne može biti birano lice koje je u periodu od 12 meseci pre izbora bilo predsednik ili potpredsednik skupštine, predsednik ili zamenik predsednika opštine, član opštinskog veća, sekretar SO ili načelnik opštinske uprave.

Podsetimo da je aktuelni predsednik lokalnog parlamenta Peter Knezi rekao da je ponuda predsednika opštine Bečej Vuka Radojevića da on pređe na mesto opštinskog ombudsmana korektna.

Materijal za 32. sednicu možete preuzeti sa linka: www.becej.rs/docs/sednice/31sednica.zip

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име