Novinar iz Bečeja Slobodan Malešev dobitnik je druge nagrade na konkursu Beogradskog centra za bezbednosnu politiku (BCBP) i UNWOMEN za najbolji medijski prilog na temu „Položaj i uloga žena u sektoru bezbednosti u Srbiji” .

 

Na osnovu ocene stručnog žirija i stavova građana iznetih na fejsbuk stranici BCBP prilog „Mogu li žene da budu generali?“ novinarke Biljane Jovičić (RTS) osvojio je prvo mesto. Drugo mesto dele radio prilog Slobodana Maleševa (Radio Activ) „Prva upravnica muškog zatvora u Srbiji“i TV prilog Ivane Konstantinović (B92) „Vučić: Možda 2014. general bude žena“, a treće mesto je zauzela novinarka regionalne TV Lav Biljana Kuzmanović sa prilogom „Učešće pripadnica Vojske Srbije u multinacionalnim operacijama“.

Za nagrade je konkurisalo 14 medijskih priloga 11 autora, a konačnu reč u izboru najboljeg priloga imao je stručni žiri koji su činili: dr Snježana Milivojević, redovna profesorka na Fakultetu političkih nauka, Vesna Nikolić, predsednica Multisektorskog koordinacionog tela za primenu Nacionalanog akcionog plana za sprovonenje Rezolucije 1325 u Srbiji, Marija Obradović, poslanica Narodne skupštine Republike Srbije, Antigona Andonov, šefica Kabineta poverenice za zaštitu ravnopravnosti, Vladimir Počuč, zamenik glavnog urednika magazina „Odbrana“ i Ivan Jovanović, urednik rubrike „Društvo“ u „Blicu“.

Za novinara Slobodana Maleševa ova nagrada, osim lične satisfakcije, predstavlja i priznanje za uloženi trud, znanje.

– Za rodnu ravnopravnost me je zainteresovala koleginica iz lista Bečejski mozaik, gde sam radio, kao i Marija Srdić iz Centra za podršku ženama. Godinama se bavim ovom temom, a ovog puta sam se u tom smislu dotakao i sektora bezbednosti, što je bio veliki izazov. Ova nagrada je potvrda da sam u profesionalnom smislu na dobrom putu i da se moj rad vrednuje, te ću nastaviti u ovom smeru, navodi bečejski novinar i dodaje da je rodna ravnopravnost, pored sporta, poljoprivrede i ekologije, tema o kojoj rado izveštava.

Prilog Slobodana Maleševa, kao i ostale, možete pogledati na www.bezbednost.org.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име