Predstavnici slovačke kompanije „Sita“ potpisali su juče (18. april) protokol o saradnji sa predsednikom opštine Bečej mr Vukom Radojevićem kojim se bliže definiše izgradnja kogenerativnog postrojenja elektrane, u funkciji agrarne delatnosti.

Reč je o formiranju staklenika i bazena za uzgajanje rakova, čime se kompanija „Sita“ već bavi u Evropskoj uniji, a ova investicija vredna je između 20 i 30 miliona evra i ona će opštini Bečej doneti oko 100 novih radnih mesta.

– Na osnovu nekoliko sastanaka koje sam imao sa predstavnicima kompanije „Sita“, sve ono što smo preduzeli u dosadašnjem periodu upravo je išlo ka potpisivanju protokola koji predstavlja dobru bazu, dobru osnovu za sve dalje odnose između opštine Bečej i investitora iz Slovačke. Ovim protokolom definisane su obaveze i određena prava potpisnica, a ova investicija je još jedna u nizu koju ova lokalna vlast od 2012. realizuje na teritoriji opštine Bečej – rekao je predsednik opštine Bečej mr Vuk Radojević.

– Ovo neće biti samo investicija u infrastrukturu nego ćemo i otvoriti nekoliko radnih mesta. Hteo bih da se zahvalim predsedniku opštine Bečej Vuku Radojeviću i lokalnoj samoupravi na vrlo korektnoj saradnji i fleksibilnom pristupu. Ovu investiciju smatramo jednu od prvih u Srbiji i ako bude bilo uslova za razvoj mi ćemo nastaviti u tom pravcu – rekao je predsednik UO „Sita“.

Kako Radojević navodi, ova investicija ne bi bila moguća da lokalna samouprava od 2012. godine nije investirala u opremanje industrijske zone, gde je uloženo gotovo pola milijarde dinara. Na ovaj način opština Bečej postala je konkurentna ostalim lokalnim samoupravama, što je za cilj imalo privlačenje kako domaćih tako i stranih investicija, rekao je predsednik opštine Bečej.

– Bez ostvarivanja novih radnih mesta, bez ličnih dohodaka za naše sugrađane, bez naplate poreza od novih investitora, teško je očekivati značajnija finansijska sredstva za ostale delatnosti. Akcenat i dalje ide u tom pravcu, i dalje ćemo činiti maksimum napora da privučemo investitore. Investitori koji već posluju na teritoriji opštine Bečej imaju planove da prošire svoje proizvodne kapacitete i uveren sam da ćemo biti svedoci da će se to vrlo brzo realizovati uz podršku lokalne samouprave, rekao je Radojević

Opštinu Bečej prošle nedelje, posetio je inostrani investitor iz oblasti auto-industrije. Međutim, zbog, kako kaže, poštovanja poslovne etike Radojević nije želeo da govori o kojoj kompaniji je reč, već je kazao da će ukoliko se zalaganje lokalne samouprave isplati, ova investicija biti svojevrstan preporod bečejske privrede.

Izvor: Opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име