Jedan od starijih motocikala na lanjskoj smotri u Bečeju | Foto: Vlastimir Jankov
Jedan od starijih motocikala na lanjskoj smotri u Bečeju | Foto: Vlastimir Jankov

Dva Bečeja, banatski i bački, koliko god da su blizo, nikako da se zbliže. Zato je Tisa velika nedoumica i ne zna se da li spaja ili razdvaja dve varoši. Da ne bi bilo dileme, pobrinuli su se članovi Udruženja ljubitelja starovremenskih vozila koji su formirali zajednički Oldtajmer klub Bečej – Novi Bečej.

Ovo je četvrta zajednička akcija u okviru koje organizujemo Međunarodnu smotru oldtajmer vozila s obe strane Tise i trku oldtajmer motocikala na starom hipodomu kraj Tise u Bečeju, saznali smo od predsednika organizatora atraktivne manifestacije u nedelju, 29. maja, Atile Silađija. Dobrošli su nam svi vlasnici starovremenskih vozila, od automobila, preko bicikala, do motocikala na dva ili tri točka. Očekujemo dolazak iz svih delova Srbije, zatim iz Mađarske, a možda stignu vozila i iz još nekih zemalja okruženja.

Ove godine je okupljanje vozila u centru Novog Bečeja od 11 sati. Tačno u podne je ručak za učesnike smotre, a sat vremena kasnije polazi se za Bečej, gde će se vozila pozicionirati na starom hipodomu kraj Tise.

Drugi deo nedeljne manifestacije su trke oldtajmer motocikala proizvedenih pre 1986. godine. Takmičenje se održava u četiri kategorije. Prvi će na stazu izaći motori Tomos kaišari i kolibri, potom će biti trka Tomos automatika, onda na scenu stupaju Tomos APN motori i na kraju je ispit spretnosti. Od 15 sati su na programu probni krugovi trkača, a od 16 sati je takmičarski program. Oko 17 sati biće uručenje nagrada najuspešnijima, a potom sledi koncert pod otvorenim nebom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име