Fondacija Art Smart iz Novog Sada snimila je u avgustu prošle godine dokumentarni fim o Bečejskom udruženju mladih (BUM). Okosnica ovog filma jeste peta po redu Vojvođanska olimpijada starih sportova u Bačkom Gradištu, koja je jedna od tradicionalnih manifestacija u organizaciji BUM-a.

Pored toga, članovi BUM-a predstavili su neke od važnijih programa i aktivnosti koje su realizovali u proteklim godinama, poput Pokreni mehanizam, Učimo zajedno, Više odgovornosti u lokalnim vlastima – prava građana, obaveza države, i mnogi drugi, te portal MojBečej, dok su za potrebe snimanja rekontstruisane i pojedine, mahom letnje aktivnosti. Mladi su zahvalni novosadskoj fondaciji koja je na ovaj način ovekovečila deo njihovog sadržaja i aktivnosti.

– Izuzetno nam je drago da su baš nas odabrali da snime dokumentarac i zabeleže neke od naših aktivnosti koje realizujemo, rekao je predsednik BUM-a Aleksandar Đekić. Film naziva „Lokalni BUM“ završen je krajem 2014. godine i može se pogledati na sledećem linku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име