Srpska napredna stranka i zvanično je preuzela rukovođenje javnim preduzećem „Vodokanal“. Na sednici skupštine opštine Bečej danas (14. april) je razrešen i član Opštinskog veća Mikloš Đurčik (LDP), dok je funkcija potvrđena Slobodanu Dimitrovu, koji će biti zadužen za zdravstvo i socijalna pitanja.

 

Lokalnoj vladi neophodan je resor zdravstvene i socijalne politike, obrazložio je tu odluku predsednik opštine Vuk Radojević.

Zlokolica: Raspišite konkurs za direktore

Na početku sednice odbornik Demokratske stranke Slobodan Zlokolica zatražio je od vladajuće koalicije da objasni zašto je na sednici Opštinskog veću doneta odluka da se smanje dotacije iz lokalnog budžeta za kulturne ustanove, sportski centar, škole i mesne zajednice i to negde i drastično.

Zamenica predsednika opštine Tamara Ivanišević je odgovorila da je smanjen priliv novca u opštinski budžet i da su smanjeni transferi iz republičkog budžeta ka opštini zbog čega su oni morali da donesu privremene mere i da racionalizuju svoje troškove. Kako je Ivaniševićeva navela za govornicom lokalnog parlamenta, ovo je jedna privremena mera, a objašnjenje odbornici još nisu dobili jer će do kraja aprila biti predložen rebalans budžeta kada će biti više reči ovoj temi.

–Zašto se po Zakonu ne raspiše konkurs za izbor direktora „Vodokanala“? Godinu dana će ovo preduzeće ukupno biti bez direktora. Drugo, premeštate Grbića da ne bude više direktor sportskog centra i da sada preuzme „Vodokanal“. Mi iz DS-a smo glasali kada ste prošli put predložili Grbića za direktora Sportskog centra jer je on čovek iz sporta i prema onome što smo čitali on ima tamo rezultate. Sada on prelazi u „Vodokanal“ u preduzeće koje je usko specijalizovano i mislimo da je ovo greška i nećemo podržati ovaj izbor, naveo je Zlokolica i prozvao vladajuću koaliciju da čak ne poštuje ni naredbu Aleksandra Vučića koji je rekao da ne sme više biti stranačkog zapošljavanja.

Sa druge strane, predsednik Vuk Radojević iz Srpske napredne stranke je odgovorio da DS neće odlučivati SNS i njenim partnerima kako da kadriraju ljude u Bečeju i dodao da su građani glasanjem 16. marta rekli šta misle o radu DS u Bečeju jer na republičkim izborima oni u Bečeju nisu prošli ni cenzus.

–Savetujem vam da se više bavite svojom strankom i organizacijom jer su građani poslednjim glasanjem rekli šta misle o vašem radu. Stranka vam ostaje bez članova, poručio je prvi čovek bečejske opštine demokratama.

Oštar je bio i član Opštinskog veća Dalibor Kekić koji se zapitao da li je to isti onaj Zlokolica koji je 2012. godine kada su DS i LDP imali sastanke o pravljenju koalicije, delio javna preduzeća i ustanove po partijskim feudima i tražio da njima sve pripadne, a LDP-u nudio samo Turističku organizaciju.

Grbić je zauzeo poziciju Marića u „Vodokanalu“, a njegovo u Sportskom centru Dejan Stanojev. I u samoj Skupštini su potvrđene neke izmene. Jožefa Gortvu u odborničkoj grupi LDP-a, koji je podneo ostavku, zamenila je Tatjana Avramov kojoj je potvrđen odbornički mandat.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име