becej centar 50

Za nešto više od dva sata odbornici Skupštine opštine Bečej odlučili su o 35 tačaka sa dnevnog reda, iako je među njima bilo i predloga akata koji se tiču lokalnog budžeta.

 

U vezi sa drugim rebalansom od odbornika lokalnog parlamenta za govornicom se našao samo Peter Knezi iz Grupe građana „Za Bečej“, upitavši zašto ni ovim rebalansom nisu predviđena sredstva za regresiranje boravka dece u predškolskoj ustanovi, kada je predsednik opštine na sednici bečejskog parlamenta krajem prošle godine rekao da će ona biti obezbeđena u prvom rebalansu opštinskog budžeta za 2015. godinu.

Akti u vezi lokalnom kasom usvojeni bez mišljenja Saveta za budžet i finansije

Iako su pred poslanicima bile važne odluke kao što je usvajanje izveštaja o izvršenju opštinskog budžeta i završnog računa budžeta za 2014. godinu, a nakon toga i drugi po redu rebalans budžeta za 2015. godinu, odbornici su se izjasnili da se navedene tačke razmatraju bez mišljenja Saveta za budžet i finansije, koji, kako je rečeno, mišljenje nije doneo jer na sednici nije bilo kvoruma. Pored toga, niko iz vladajućih stranaka nije govorio o pomenutim aktima. Saopšteno je i da je Slobodan Zlokolica podneo ostavku na mesto predsednika odborničke grupe Demokratske strane.

Treba reći i da je od šest članova ove odborničke grupe sednici prisustvovao samo Zoltan Rabockai.

Usvojena je odluka o dodeli zvanja počasnog građanina Mihajlu Ševiću i o dodeli godišnjih nagrada opštine Bečej u 2015. godini Laslu Galiku, Draganu Kneževu, „MGM plamen company“, Čabi Silađiju, Slobodanu Preradoviću, Krugu kulture „Dr Kiš Imre“ i Đijanti Lovaš, ali i predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o ustanovljavanju godišnje nagrade i dodeli zvanja počasnog građanina opštine, koja predviđa da se prilikom naredne dodele zvanja počasnog građanina, kao posebna kategorija uvrsti i dodeljivanje posthumne titule.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име