odbornicisobecej

Zasedanje Skupštine opštine Bečej, 28. po redu, obeležila su kadrovska rešenja. Iako je prvobitno predviđeno 16 tačaka, dnevni je red na početku sednice dopunjen i to aktom o izmenama plana poslovanja Javnog preduzeća „Vodokanal“.

 

Tome se protivila Odbornička grupa Demokratske stranke, navodeći da je tako i poslovnik o radu skupštine prekršen. Predsednik OG DS Slobodan Zlokolica je za skupštinskom govornicom najavio da neće podržati kadrovska rešenja, a za dopunsku tačku dnevnog reda zatražio je da se povuče, jer je, kako je naveo, stigla ni 24 sata pre sednice.

– U pitanju je izmena plana rada preduzeća što potpada u onu grupu akata gde se sednica ne može sazvati u roku kraćem od tri dana. Ako se ne varam, u materijalu koji sam pogledao vidi se da su direktor i nadzorni odbor preduzeća još 12. avgusta dostavilo sve osnovaču, te je bilo dovoljno vremena da se ta odluka nađe umesto danas, na prethodnoj sednici 19. avgusta, rekao je za govornicom Zlokolica.

Predsednik SO Bečej Peter Knezi odgovorio je rekavši da je sednica sazvana pre sedam dana, a da je ovo samo dopuna dnevnog reda. Na toj je replicirao Zlokolica i ponovip da „ovako bitna tačka ne može da bude predmet dopune dnevnog reda u ovako kratkom roku“.

– Ovako smo mogli sazvati sednicu pre sedam dana, a da dan ouči opštinsko veće usvoji rebalans budžeta ili planove rada javnih preduzeća, a za šta smo se dogovorili i izmenili poslovnik, tako da se za takve odluke ima bar tri dana da se prouči, istakao je šef DS.

Na to se nadovezao Dalibor Kekić, član Opštinskog veća, rečima da je Veće dva razmatralo puta tačku, i da su bile, kako je rekao, izmene i dopune.

– Tačka jeste ozbiljna, ali nije obimna. To su samo fina podešavanja i isključivo su vezana za sredstva koja treba da se dobiju od pokrajine. I to svako ko je rad da shvati i ko je pismen u sat vremena može da izanalizira. Mislim da primedba gospodina Zlokolice nije na mestu ukoliko hoće da bude konstruktivan, rekao je Kekić. Sa 25 glasa odlučeno je da se dnevni red dopuni donošenjem Rešenja o davanju saglasnosti druge izmene i dopune programa poslovanja Javnog preduzeća „Vodokanal“ Bečej za 2014. godinu.

Lokalni parlament usvoji je potom sledeće akte: Odluku o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora JP Vodokanal Bečej, Odluku o komunalnim delatnostima, Odluku o komunalnoj inspekciji i Odluku o izmenama i dopunama, Odluke o lokanim komunalnim taksama i Rešenje o davanju saglasnosti druge izmene i dopune programa poslovanja Javnog preduzeća „Vodokanal“ Bečej za 2014. godinu.

Potom su na red došla kadrovska rešenje, koje su odbornici takođe usvojili. Prvo je imenovan promenljivi član Komisije za imenovanje direktora javnih preduzeća, a potom članovi školskog odbora i to u: Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Bratstvo“ u Bečeju, Osnovne škole „Petefi Šandor“ u Bečeju, OŠ „Šamu Mihalj“ u Bačkom Petrovom Selu, „Zdravko Gložanski“ u Bečeju, „Svetozar Marković“ u Bačkom Gradištu, Škole za osnovno muzičko vaspitanje i obrazovanje „Petar Konjović“ u Bečeju, Tehničke škole u Bečeju, Predškolske ustanove „Labud Pejović“ u Bečeju. Pored toga, usvojena su i sledeći akti sa dnevnog reda i to: Rešenje o razrešenju i imenovanju člana upravnog odbora Turističke organizacije Bečej, Rešenje o razrešenju i imenovanju predsednika nadzornog odbora Ustanove za sportsku i kulturnu aktivnost omladine „Đorđe Predin-Badža” Bečej. Pred odbornicima se, doduše kao informacija, izveštaj o radu Skupštine opštine Bečej za period 3.7.2012. godine do 1.8.2014. godine. Podsetimo, predsednik skupštine nije imao obaveza da taj dokument pripremi, niti da ga predoči u toj formi odbornicima lokalne skupštine.

 

Jovanović uz SPO

Dušan Jovanović iz Lige socijal – demokrata Vojvodine pristupio je odborničkoj grupi Srpski pokret obnove – Miša Vrebalov – Preokret za Bečej i postao predsednik, dok je Gordana Namačinski sada zamenica. Umesto Viktora Molnara, zamenik predsednika odborničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara sada Ervin Ragač.

 

Vino iz Mađarske za odbornike

Predsednik skupštine opštine Bečej Peter Knezi počastio je odbornike lokalnog parlamenta na današnjoj sednici vinom „Tokai“ koje je dobio od gradonačelnika Šatoraljauhelja i to povodom sporazuma o bratimljenju.

– Radi se o suvom belom vinu, a izračunao sam da oko decilitar može sleduje svakom odborniku. Od vas zavisi da li ćemo ga piti u 11 ili u 13 sati, rekao je Knezi.

 

Foto: Arhiva

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име