Na Svetskom sajmu EXPO 2015 Milano na temu „Nahranimo planetu. Energija za život” (Feeding the planet – Energy for life) Srbija se po drugi put pojavila, opština Bečej prvi, sa ciljem da se predstavi svetskoj javnosti i promoviše svoj nacionalni identitet kroz hranu i gastronomiju, investicione i turističke potencijale.
Dobra hrana i grad Bečej oduvek su bili neraskidivi spoj, što su predstavnici Opštine Bečej Gordana Džigurski, direktorka Turističke organizacije opštine Bečej i Zorica Belić iz Sojaproteina i prikazali na EXPO 2015 u Milanu. U okviru DMC prezentacije gastronomskog potencijala destinacije, održan je „ Soja Gastro Show“, kao novi gastronomsko turistički potencijal, ne samo grada Bečeja, nego cele destinacije.
– Na gastro prezentaciji sojinih proizvoda, osnovni cilj nam je bio da prikažemo grad Bečej kao destinciju na kojoj, pored jake i ukusne tzv „vojvodjanske hrane“, možemo ponuditi i novu liniju zdrave i bezbedne hrane. Naš grad je okarakterisan kao destinacija koja se prilagodjava promenama koje se dešavaju u domenu ishrane i da smo spremni na svaki oblik dalje nadogradnje. Ono što želimo da uradimo je svakako dostupnost ovakvog načina ishrane svakom turisti koji poseti bečejske restorane, pekare, poslastičarnice, rekla je Džigurski.
– Zadovoljstvo je bilo učestvovati na EXPO Milano 2015, svetskoj i prestižnoj manifestaciji, na aktuelnu temu “Hrana za planetu – Energija za život“. Ovom prilikom posetioci sajma su mali priliku da na platou Biomediteranskog klastera, ispred paviljona Srbije prisustvuju prezentaciji kompanije Sojaprotein, da se upoznaju sa proizvodnim portfolijom i ujedno uživaju u degustaciji proizvoda, pašteta sa sojom u pet različitih ukusa, prženom sojinom zrnu, za ovu priliku specijalno pripremljenih proteinskih biskvita i bezglutenskih mafina, novom linijom primene sojinih proizvoda. Za kraj, uspeli smo svim zainteresovanim stranama da pošaljemo afirmativnu poruku potencijala primene soje kako u redovnoj tako i u bezglutenskoj ishrani, dodala je Belić.