Danas je Međunarodni dan ljudskih prava

Zaštitnik građana Zoran Pašalić ocenio je danas povodom Međunarodnog dana ljudskih prava – 10. decembra da najveće dostignuće u oblasti ljudskih prava predstavlja svest da pored prava koja svako traži za sebe treba da postoji i potreba da se pomogne svima čija su prava ugrožena, navodi se u saopštenju.

-Ključna reč je solidarnost, tačnije uzajamna podrška i potreba da se pomogne drugome. Solidarnost predstavlja tradiciju ljudi sa ovih prostora, što se pokazalo u najkritičnijim situacijama, čak i u novijoj istoriji, izjavio je Pašalić.

Pašalić je rekao da solidarnost podrazumeva poštovanje prava svake osobe i osnaživanje njenih potencijala kroz podršku i pomoć i podsetio na važnosti dobrobiti svakog čoveka jer smo svi na brojne načine povezani, posebno u kriznim vremenima.

-Svakoga dana treba da imamo na umu da svaki naš sugrađanin, komšija ili kolega, svaki čovek ima ista ona prava koja sebi priznajemo. Ta prava svi mi pojedinačno treba da poštujemo ali i da ih štitimo i pomognemo u slučajevima kada su neka od njih ugrožena, naveo je Pašalić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име