Društvo prijatelje dece iz Bečeja iznenađeno je odlukom Vlade Republike Srbije da se 6. juna okonča školska godina. Zbog molbi roditelja, ali i prema njihovom programu, Društvo do kraja ovog meseca nastavlja sa socijalno – pedagoškom podrškom na bar dve lokacije gde inače rade sa decom i porodicama – u Centru za decu i mlade u Glavnoj ulici i u objektu u Novom selu.

Kratka pauza biće tokom jula, ali se već u avgustu nastavlja rad sa decom iz osetljivih porodica.

Naročito će se udruženje fokusirati na prevenciju nasilja, ali i emocionalni i psiho-socijalni razvoj dece, kao i tolerancije i druženja jer, kako Šormaz kaže, deci upravo to nedostaje.

Vaspitno – obrazovne ustanove moraju nastaviti da pružaju podršku deci i tokom narednih nedelja, ističe naša sagovornica predsednica Društva prijatelja dece Bečej.

Izabela Šormaz, predsednica Društva prijatelja dece Bečej
Izabela Šormaz, predsednica Društva prijatelja dece Bečej

Novac koji se uloži u obrazovanje je investicija, napominje, i nije nikako rashod i ta je poruka jasna. Samo ulaganjem u obrazovanje dece dobijamo društvo u kome se donose dobre odluke.

Nastavni predmeti u školama zahtevaju reformu, a fokus treba da bude na projektnoj nastavi, koja je prvo uvedena pa ubrzo ukinuta bez adekvatne analize.

Izabela Šormaz je decenijama u prosveti i skreće pažnju na probleme iz te sfere.

Deca danas, nažalost, kaže, ne umeju da urade osnovne stvari koje nam govore da ona kada odrastu neće biti dovoljno snalažljiva. Pristup roditelja i užurbani tempo života, ali i vrednosti koje su aktuelne, neće doneti dobre rezultate u budućnosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име