Zahvaljujući sredstvima sa konkursa i donacijama, Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Bratstvo” iz Bečeja unapredila je uslove za boravak i školovanje svojih đaka koji dolaze kako iz bečejske opštine, tako i iz Ade, Mola, Novog Bečeja, Čuruga, Nadalja.

Đake Škole za osnovne i srednje obrazovanje „Bratstvo“ od nove nastavne godine očekuju poboljšani uslovi. Škola je za objekat u Dositejevoj ulici od Fondacije „Betlen Gabor” i Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine dobila oko 2,2 miliona dinara, а tim je novcem rekonstruisana ulazna kapija, kupljene su četiri neurološke stolice za decu sa cerebralnom paralizom, kao i kontejner koji će služiti za realizaciju nastave za buduće cvećare i baštovane.

Prema rečima direktora škole Zoltana Horvata deo novca je uložen u nabavku računarske opreme, te za kapiju na drugom ulazu u školu.

Inače, škola je od Pokrajinske vlade dobila 2,6 miliona dinara za hidroizolaciju centralnog objekta, a plan je da radovi budu izvedeni za vreme letnjeg raspusta. Za narednu godinu je planirano konkurisanje za sanaciju fasade škole u Dositejevoj.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име