Loš model obračuna zbog kojeg onaj koji manje troši više plati i iniciranje sastanka sa rukovodstvom Javnog preduzeća „Toplana“, predstavnicima firmi koje su ugradile delitelje u bečejskim stanovima i nezadovoljnim korisnicima, bile su tema današnje (24. februar) konferencije za novinare koju su sazvali nezadovoljni korisnici.

– U stanovima u kojima su ugrađeni ventili sa termo glavama i u kojima se obavlja regulacija prema zadatoj temperaturi, protok tople vode kroz radijatore se povremeno prekida pa samim tim potrošnja može biti samo manja nego u stanu bez delitelja. To implicira da stan bez delitelja treba da ima i najveći račun, međutim, zbog važećeg modela obračuna se dešava upravo suprotno, ističe Stevan Spajić. 

On kao najindikativniji primer je račun za novembar 2013. godine gde je stan bez delitelja bio zadužen za iznos od 8.500, dok je stan iste kvadrature u istoj zgradi i na istom spratu a u kojem su ugrađeni delitelji zadužen za iznos 16.700 dinara.

– Da je stan sa deliteljima imao maksimalan protok kroz radijatore, potrošnja bi bila ista kao i u stanu bez delitelja. Po iznosu koji je na računu ispada da je stan sa deliteljima potrošio duplo više toplotne energije, što je nemoguće, objašnjava Spajić, inače diplomirani inženjer.

Tokom januara i februara prikupiljeno je par stotina potpisa i zahtevanoje da se  organizuje sastanak između predstavnika „Toplane“, predstavnika Tehea i Brunate i korisnika, na kojem bi se pokušalo naći rešenje za do sada evidntirane probleme. Zahtev je predat 11. februara i do sada odgovora nije bilo.

Pored onog sa načinom obračuna problem su i računi koji se ispostavljaju korisnicima, a  na kojima se ne nalaze svi potrebni podaci pomoću kojih bi se obavila provera ispravnosti obračuna.

Odgovor na reklamaciju na januarski račun čeka Slobodan Zlokolica.

Takođe, nezadovoljstvo vlada i zbog toga što se prema Odluci o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom iz sistema daljinskog grejanja korisnik nije u mogućnosti da prema sopstvenom nahođenju prestane sa korišćenjem usluga „Toplane“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име