Prevaziđena su ionako velika očekivanja organizatora „Gospojina” u Novom Bečeju, budući da je u tom mestu za četiri dana manifestacije prodefilovalo više od 200.000 posetilaca. Iako je u dva navrata, u subotu i nedelju, padala kiša, koncerti su nastavljeni po planu. Kao što je i najavljeno, eksplozija zabave zadesila je tu opštinu u Banatu.[widgetkit id=81]

Najveća zvezda na ovim prostorima Lepa Brena zatvorila je velikim spektakularnim koncertom na Tiskom keju ovogodišnju „Gospojinu“. U 21.30 sati publika je uspela da dozove zvezdu večeri, koja je izašla na scenu i koncert počela pesmom „Uđi slobodno”. Dalje su se ređali hitovi „ Luda za tobom”, „Sitnije, cile, sitnije”. Svi su pevali u glas, pa ni kiša koja je sipila nije mogla da pokvarinu odličnu atmosferu koju je pravila zvezda novobečejske„Gospojine”. Numera „Mile voli disko” prodrmala je Novi Bečej, uprkos kiši koja je počela da pada, publika je plesala i pevala.

Negde na polovini performansa Lepa Brena je napustila binu kako bi promenila toaletu. Za to vreme, publiku je zabavljao njen bend, koji se trudio da zadrži ionako usijanu atmosferu. Zvezda je promenila interesantu haljinu jarke boje, te se publici vratila u crnoj odevnoj kombinaciji, i nastavila da ređa popularne numere poput „Ti si moj greh”, „Čik pogodi ” i „Sve mi dobro ide osim ljubavi”. Najbolje od najboljeg, jedva dočekani hitovi ostavljeni su za sam kraj. Pesme „Sanjam” i „Hajde da se volimo” i legendarna „Jugoslovenka”, koja se čula uz spektakularni vatromet, pa sve to ukupno, nikog nikog nije ostavilo ravnodušnim.

Lepa Brena je nakon koncerta izjavila: „Posle koncerta u Novom Bečeju, ja sam srećna i oduševljena, mislim da ste svi videli da je atmosfera bila prelepa. Videla sam mnogo dece, oduševljena sam. Malo sam se uplašila kiše, ne bi mi bilo drago da publika kisne, jer znam koliki je to problem za sve naše organizatore i za sve ljude koji su učestvovali u ovoj organizaciji. U ovom sam poslu toliko godina, i uvek me pitaju odakle mi inspiracija za pevanje, a inspiracija dolazi od publike. Za mene oni imaju najveću magičnu moć, oni me održavaju da budem vitalna, da imam mnogo energije, da mogu da trčim. Publika je moja super sila. I ja ću kao Mik Džeger ili kao Tina Tarner da pevam dokle god me noge nose i dok me zdravlje služi.  Žao mi je što nisam bila prošle godine. Ovo je zaista jedan veliki praznik, ja sam osoba koja voli i poštuje praznike, sve me ovo vraća u jedan period kada sam ja kao dete išla na vašare. Meni je zaista prepuno srce, uopšte se nisam umorila, bilo mi je božanstveno“, podelila je sa novinarima Lepa Brena.

Uoči koncerta popularne pevačice organizovana je do sada najposećenija humanitarna akcija „Gađanje predsednika“. Mnogi posetioci odlučili su se da kupovinom balona sa vodom i gađanjem predsednika novobečejske opštine pomognu zrenjaninskom porodilištu za koje su namenjena sredstva iz ove akcije bitke za bebe. Ivan Zeljković je vešto vodio akciju, ali je posle jednog od šaljivih komentara dobio vodeni projektil koji je uhvatio predsednik opštine Saša Šućurović pravo pod noge.

Priređena i tog dana i revija paradnih zaprega. Po dvadeseti put najbolji konji, kočijaši i fijakeri šetali su platoom pored Tise. Organizatori ove jubilarne velike manifestacije kažu da se pokazalo da je slogan „Gospojine“ „ Doći ćeš i ti“ u potpunosti opravdan, jer su došli baš svi, rečeno je iz novobečejske opštine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име