Ukupno 60 učenika u dve uzrasne kategorije, 1. i 2. razred, odnosno 3. i 4. razred, uključeno je u Bečeju u projekat „Sport u škole“, a sa njima radi profesor sporta i fizičkog vaspitanja Marinko Momčičević. Nedavno je stigao i pozamašan broj rekvizita i sprava, koji đake čekaju od jeseni, pa će tako časovi sporta sigurno biti još interesantniji.

 

 

 Marinko Momčičević je za zadatak imao da đacima približi sport, ukaže na važnosti rekreacije i fizičke aktivnosti. On je radio sa đacima u fiskulturnoj sali OŠ „Zdravko Gložanski“, a od septembra će svoja znanja moći još bolje da prenese na učenike, jer je od Saveza za školski sport Srbije stiglo na desetine rekvizita. Atletske prepone i poligoni, vijače, gimnastički čunjevi, golovi, višenamenske prepone, razne lopte, vreće za skakanje, palice za hokej, ali i jedan padobran, samo su deo onoga što je Savez ustupio mladim Bečejcima. Profesor Momčičević je ovih dana bio na završnoj obuci u okviru projekta, a sve to je verifikovalo Ministarstvo omladine i sporta sa ministarkom Alisom Marić na čelu.

– Dobre navike stiču se u najmlađem uzrastu. Zato ne treba propustiti priliku da deca pohađaju ovu časove. Želja nam je da se najmlađi, baveći se sportom, nauče da vrednuju fer plej,i timski rad i da se poštuju. Verujem da će od jeseni roditelji i u većem broju dovesti svoju decu. Deca su bila oduševljena tokom poslednjih meseci, jer se treninzi razlikuju od ostalog što su imali priliku da vide i da u tome učestvuju, zaključio je Momčičević.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име