Projekat „Sport u škole“ počinje sledeće nedelje. Zainteresovana deca od prvog do četvrtog razreda mogu doći u utorak 24. septembra u Osnovnu školu „Zdravko Gložanski“, u čijoj će fiskulturnoj sali sa njima, i ove godine, raditi profesor fizičkog vaspitanja Marinko Momčičević. Krajem prošle školske godine stigao i pozamašan broj rekvizita i sprava, pa će časovi sporta od ove jeseni sigurno biti i interesantniji.

 

 

– Očekujem đake na prvom, i ujedno treningu upoznavanja, u utorak od 19 sati. Predviđeno je da se nedeljno održe dva časa, pa će tako deca dolaziti utorkom i četvrtkom, i to od 19 do 19.45 sati termin imaju prvi i drugi razred, a od 19.45 do 20.30 treći i četvrti, navodi Marinko Momčičević. On ističe da su ovakvi časovi dragoceni, jer se dobre navike stiču u najmlađem uzrastu.

– Devojčice i dečaci će ovde imati stručno objašnjene treninge, naučiće mnoštvo novih igara, a sve ovo je naročito važno zbog očuvanja zdravlja, objašnjava profesor fizičkog vaspitanja i sporta.

Atletske prepone i poligoni, vijače, gimnastički čunjevi, golovi, višenamenske prepone, razne lopte, vreće za skakanje, palice za hokej, ali i jedan padobran, samo su deo onoga što je Savez za školski sport Srbije ustupio mladim Bečejcima. U to kako se projekat „Sport u škole“ realizuje u najvećoj potiskoj opštini trebalo bi da do kraja godine proveri i ministar za sport i omladinu Vanja Udovičić.

Treninzi su besplatni, a detaljnije informacije o projektu, kao i sve u vezi sa prijavama i može se dobiti na 062/815-17-55.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име