Önkormányzati kezdeményezésre megújult a gerontológiai központ Than fivérek utcai épületének utolsó emelete. A beruházást önerőből finanszírozta a Đorđe Predin – Badža Ifjúsági Sport- és Művelődési Intézet, mégpedig azért, hogy az Óbecsén edzőtáborozó sportcsapatok itt-tartózkodásából ők is profitálhassanak.

 

 

Dejan Stanojev igazgató szerint a legfeljebb másfél millió dináros beruházás egy szezon alatt megtérül.

Az átadást követően Vuk Radojević polgármester elmondta: a gerontológiai központ tulajdonában lévő épület ezen emeletének az ingyenes használatáról tíz évre szóló, 2023-ig érvényes szerződéssel rendelkeznek, de azt remélik, további helyiségek használatáról is sikerül majd megállapodniuk az épület tulajdonosával, amiért cserébe még több vendégszobát újítanának fel.

Mivel – elsősorban a sportturizmusnak köszönhetően – tavaly kétszer több éjszakát töltöttek a turisták Óbecsén, mint 2012-ben, ezek a felújítások jó beruházásnak ígérkeznek. A megújult szobáknak köszönhetően 39 vendéget tudnak elszállásolni az épületben. Júliustól az év végéig előreláthatólag 1700 hazai és külföldi sportolót látnak majd itt vendégül.

 

A tervek szerint egyszer diákotthon lesz ebben az épületben

 

Az első vendégek – a női vízilabdázók – már el is foglalták a felújított, wifivel, televízióval, klímaberendezéssel felszerelt két-, illetve négyágyas szobákat.

Vuk Radojević polgármester azt is megerősítette: az önkormányzat nem állt el attól a szándékától, hogy az óbecseiek által Komaracként elhíresült, az egészségházzal szemben lévő épületben diákotthont alakítson ki.

 

 

 

Forrás: Magyar szó

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име