A rendszeres sportolás fiatal korban hosszú távon is megtérül

Mint már köztudott, a rendszeres testmozgás az egészséges életmód nélkülözhetetlen eleme. Azt azonban lehet kevesen tudják, de a megfelelő testmozgás hiánya gyermekkorban nagyobb károkat okozhat, mint a felnőttkori dohányzás vagy rendszeres alkohol fogyasztás.

A rendszeres sportolásba befektetett energia rövid- és hosszútávon is megtérül. Több kutatás is kimutatta, hogy azoknál az egyéneknél, akik gyerekkorukban rendszeresen sportoltak csökken az olyan krónikus betegségek kialakulásának a kockázata, mint a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek.

A gyermekkori fizikai aktivitás hiánya kihatással lehet a későbbi mentális és leli egészségre is.

Az egészségügyi vonatkozásai mellett a sport kihat a fiatalok kötelezettséghez való viszonyára, az önkontrollra és a csapatmunkához való hozzáállásra, ami végső soron a társadalom fejlődésére is hatással van.

Szőke Ottó több mint 20 éve foglalkozik gyerekekkel. Elmondása szerint a diákok fizikuma és mozgékonysága az elmúlt években egyre aggasztóbb.

A tervek szerint jővőre hazánkban is bevezetik a napi szintű testnevelés órát az iskolákban, ami egyfajta előrelépés lenne a gyermekek fizikai aktivitásának a növelése terén.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име