becej centar

Predstavljanje radnog nacrta Akcionog plana politike za mlade u Autonomnoj pokrajini Vojvodini za period 2015 – 2020 održaće se sredu 17. decembra u 11 sati u velikoj sali Skupštine opštine Bečej.

 

– Čast nam je da pozovemo i predstavnike udruženja, organizacija i ustanova da učestvuju u razgovoru. Verujemo da ćete prepoznati značaj učešća u procesu izrade Akcionog plana politike za mlade u APV i da ćemo, sarađujući na ovom strateškom dokumentu, obezbediti da se čuje glas mladih sa teritorije opštine Bečej, rekao je koordinator Kancelarije za mlade opštine Bečej Dane Mandić.

Naime, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu AP Vojvodine, u skladu sa Zakonom o mladima Republike Srbije sprovodi proces izrade Akcionog plana politike za mlade u APV za 2015-2020, u saradnji sa organizacijom za mlade „Inženjeri zaštite životne sredine“ iz Novog Sada. Do sada su u Vojvodini realizovana dva Akciona plana politike za mlade u APV (2005-2008 i 2011-2014), a kako je u toku realizacija poslednjeg ciklusa, izrada Akcionog plana za mlade u APV za naredni period je logičan nastavak sistemskog pristupa mladima u Vojvodini. Dokument i sama problematika je intersektorskog karaktera, te je, kako se ističe, neophodno u izradu dokumenta uključiti sve segmenate društva koji se bave mladima, na svim nivoima kao i mlade.

Organizovanje javnih rasprava na lokalnom nivou obuhvatiće podjednako Bačku, Banat i Srem.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име