Korona virus, covid19
Korona virus, covid19

Na osnovu podataka dobijenih od Doma zdravlja Bečej, Štab za vanredne situacije opštine Bečej raspolaže sledećim podacima:

– U poslednja 24 časa, u kovid ambulanti Doma zdravlja Bečej serološkim, takozvanim „brzim testom“ testirana je 21 osoba, od kojih je šest pozitivno na kovid- 19.

Ukupan broj pozitivnih na kovid – 19, testiranih u kovid ambulanti Doma zdravlja Bečej na brzom testu, od početka ovog talasa epidemije u opštini Bečej je 24.

– Građani za koje se sumnja da su bili u kontaktu sa zaraženim licima, stavljeni su u četrnaestodnevnu izolaciju, navodi se u drugom dnevnom izveštaju koji opštinski štab, na osnovu podataka iz doma zdravlja Bečej, od juče dobija i prosleđuje novinarima.

Nema zaraženih zaposlenih u Domu zdravlja Bečej

-Od 6. marta do danas jedan lekar je u aprilu i maju bio dva puta testiran PCR testom, jer je bio poslat na ispomoć, tj. radio je u privremenoj kovid  bolnici na Sajmu u Novom Sadu, i u aprilu su još bili testirani  jedna medicinska sestra, jedan laborant i jedna spremačica i svi su bili negativni. U ovom novom talasu epidemije do sada još niko od zaposlenih u  Domu zdravlja nije bio pozitivan, stoji u odgovoru direktorke Doma zdravlja Bečej Kosane Nešić našoj redakciji, a vezano za zaposlene u toj zdravstvenoj ustanovi.

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име