Stara i već osušena drveća predstavljaju ne malu opasnost u Bečeju. Ne samo za okolne kuće i tamošnje žitelje već i za prolaznike. Petočlana porodica Bošnjak iz Kamp naselja već mesecima živi u strahu da će im se dve suve topole visoke petnaestak metara obrušiti na porodičnu.

 

 

-Ovo drvo je jako kritično jer kada je nevreme ili oluja. Ne znam da li će se srušiti na moju ili komšijinu kuću. Komšija je retko ovde a moja porodica i ja smo stalno ovde i živimo u strahu, kaže Valentin Bošnjak.

Direktor Komunalca nam je u telefonskom razgovoru rekao da su pored ova dva pretnja okolini još dvanaest drugih stabala ali da za njihovu seču treba preko pola miliona dinara koje preduzeće nema. Međutim, za topole uz dom Bošnjakovih obećava, naći će rešenje.

-Odlučio sam da u narednih trideset dana iz finansijskih rezervi preduzeća platimo seču ove dve topole. Naredne godine ćemo planirati da kroz javne nabavke i ostala drva posečemo, obećao je direktor Kovač. Za porodicu Bošnjak ostaje nada da će do tada korenje izdržati teret ogromnih stabala pogotovo što se radi o trusnom peskovitom tlu omekšanom sil nim padavinama.

 

Izvor: RTV

Foto: Ilustracija

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име