U toku je rekonstrukcija javne rasvete na omiljenom šetalištu kraj Tise u Bečeju, a kako projekat JP „Komunalac“ oko uređenja zelene površine na keju vredan pet miliona dinara nije prošao na konkursu Ministarstva finansija, mali su izgledi da će se realizovati.

 

Rekonstrukcija javne rasvete je poverena firmama „Elektroliv“ iz Bečeja i „Energoglobal“ iz Novog Sada, saznali smo od direktora Direkcije za izgradnju Gorana Matića. – Za realizaciju ovog projekta Pokrajinski sekretarijat za energetiku obezbedio je 700.000 dinara, a Direkcija za izgradnju će investirati oko milion dinara. Radnici na terenu zamenjuju dotrajale stubove novima sa štedljivim LED svetiljkama snage 30 vati. Od ušća Velikog bačkog kanala u Tisu do prelaza preko nasipa uz reku iz Ulice Jug Bogdana biti postavljeno šezdesetak novih svetiljki i kej će zasijati punim sjajem. Imajući u vidu dosadašnju praksu obesnih Bečejaca da često razbijaju abažure na kandalabrima, bar u prvo vreme bi trebalo pojačati kontrolu na keju.

Ovo šetalište nikako da dobije ime. Pre tri godine pokrenuta je inicijativa da kej nosi ime Milenka Šustrana, osnivača i dirigenta hora i dugogodišnjeg direktora Muzičke škole „Petar Konjović“ u Bečeju, koji je Tisu opevao u svojim kompozicijama. Nezvanično saznajemo da je tadašnje Opštinsko veće donelo odluku o imenovanju šetališta kraj Tise, ali je nedostajalo par desetina hiljada dinara za postavljanje tri table na samom šetalištu. Bilo kako bilo, šetalište je i dalje bezimeno.

 

 

 

Izvor: Dnevnik

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име